AİLE- ÖĞÜT

A -
A +
Suskunluğun karşıda bıraktığı gücü bir bilebilseydiniz, bu gücü hiç bırakmak istemezdiniz...
 
Makedonya Gamzesi -2-
 
Makedonya Gamzesi, 21 Şubat 2018 Çarşamba akşamı, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde ilk sahnesini alarak izleyicilerine bu defa izlenmeye doyum olmayan bir tecrübe yaşattı.
Oyunu izlemek için yola çıkmadan önce romanını okumak, sahneyi anlayabilmek, içselleştirip tadını çıkarabilmek adına son derece önemli kanaatimce.
Bu kutsal vatan topraklarında, yüreği vatan aşkı ile yanan nice Fehmiler, Remziler, nice Gamzeler var. Onların vatan mücadelesi yanında çektikleri yükü ağır, yürek yakan, sevda hikâyeleri… Devlet-i Aliyye üzerinde oynanan kirli oyunlar ve bir avuç vatanseverin mücadelesi, inancı. Devlet-i Aliyye’nin son zamanları; Abdülhamid Han dönemi İstanbul’u, sisli, puslu, Abdülhamid yapayalnız, kederli, mahzun. Bir o kadar güçlü, vakarlı ve inançlı.
Bir dostluk hikâyesi, aynı zamanda da unutulmaz bir aşk hikâyesi… Zamanının siyasal ve sosyal oluşumlarını seyirciye yaşatırken, zaman zaman da Fehmi’nin Gamze’ye olan bitmeyen sevdasına yolculuk yapıp, müzikaller ile hareket katılıyor. Sahnenin sonunda patlayan kurusıkı, Fehmi’nin hayatını kaybetmesi ve yüreklere dokunan hitabet ile oyun perdelerini kapatıyor.
Sahne, kostümler, ses, görüntü, çok büyük emeklerin eseri. Yönetmeninden, oyuncusuna, reji ekibinden, tasarım ekibine ve İstanbul Şehir Tiyatroları’nın her kademedeki personelinden öyle bir ışık dağılıyor ki etrafa bu oyunun çok özel bir oyun olduğunu daha salona girmeden hissediyor, siz de o heyecana kapılıyorsunuz.
Oyunu izlemeden çok büyük anlamlar yükleniyorsunuz. Biz Türk milletiyiz, birlik ve beraberliğimiz dünya var oldukça devam edecek. Bu oyun bir başka anlamlı çünkü bizim hikâyemiz, bizim hüznümüz…
''Kaybettiğinin farkına varmak, aramaya başlamanın ilk adımıdır'' diyerek edebiyatın o büyülü dokunuşu ile tarihî bir roman okuyup, tiyatro ateşinin, sanatın, her zaman bizi aydınlatacağı bilinci ile yola çıkıyoruz.
Bizleri, böyle bir eserden mahrum bırakmayan büyük romancı, gazeteci, yazar, senarist, aktör Üstün İnanç, yüreği büyük, kalemi büyük kıymetlimiz var olsun, hep bizimle olsun. Ve yüreği sevgi dolu, millî değerlerine sahip tüm sanatkârların yolu aydınlık olsun.
 Yaşasın edebiyat, yaşasın tiyatro, yaşasın sanat…
             Hülya Günay
 
 
ŞİİR
 
           Bulursun beni!
 
Kalbime tek çare seni sanmışım
Bile bile aşkına aldanmışım.
Ben senin sevdana öyle yanmışım,
Her ateş közünde bulursun beni.
 
Gün olur kalbinde fazla duramam
Beni yok saymana hiç katlanamam.
Belki sen ararsın ben de olamam
Yaş akan gözünde bulursun beni.
 
O deli gönlüne düşersem bir an,
Ağlama gözlerin olmasın ziyan.
Geç aynanın karşısına o zaman
O masum yüzünde bulursun beni.
 
İsminin geçtiği şiirlerim çok.
Her satır kalbime sancılmış bir ok.
Mısralarda aramaya gerek yok
Onun her sözünde bulursun beni.
                       Elvin Mütaliboğlu
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.