AİLE-ÖĞÜT

A -
A +
Allahü teâlâyı seven, O’nun sevdiklerini de sever.
 
 
 
Daktilodan çıkan sesler -2-
 
Ve daha değerlidir insanlar, sorumluluk bilincini yitirmiş, birlik olma duygusunu unutmuş yüreklerimizde. Şimdiye nazaran çok çok okuyan geçmişimiz, belki kalemlerinin gücünden belki harf harf basıp sesi ruhuna işleyen kelimelerden dolayı değerlidir. Peki şimdi bizi daha değerli yapamayan nedir? Eksik kalan bir şeyler var içimizde. Biz, birleştirilmeye can atan yarımlarız. Oysaki ne çok birlik olmamız gereken konular var şimdilerde. Ne çok birbirimizden öğrenmemiz gereken değerlerimiz var. Fakat bizler uyandırılmak için bir fısıltı bekleyip uyanınca gür sesimizle bağıracak Türk gençleriyiz. Biz daha çok düşünmeliyiz. Düşünmek için okumalıyız. Okumalıyız ki bizi biz yapan değerleri kâğıtlara dökmeliyiz tıpkı daktilolu zamanlardaki gibi. Ecdadımız deyip gururlandığımız, geçmişimiz deyip örnek aldığımız büyüklerimiz gibi… Ve en önemlisi tarihin, gelecekte bizleri anlatacağını bilmeliyiz.
Biz bir daktilo olmalıyız. Olmalıyız ki farklı farklı harfler olarak aynı sesi çıkartmalıyız. Kimimiz büyük işler yapmalı, kimimiz tek tek düzeni sağlamalıyız. Birbirimizin mürekkebi olup bir olmalıyız.
Ve ben biliyorum ki, biz gelecekte bir binanın sağlam atılması gereken temeliyiz. Biz sağlam olmazsak gelecek yıkılır. Biz birbirimize sarılmazsak taşlar yerine oturmaz. Biz birlik olmazsak gelecek olamayız. Biz ilerleyemeyiz. ‘Biz’ olamayız.
           Fatma Sümeyye Pak-Nevşehir
 
 
ŞİİR
 
               CAMİLERİMİZ
 
Saklanmış gibi bulutlara minaremiz.
Gün ışıyınca parlayan gümüş kubbemiz.
Ezan sesiyle mamurdur memleketimiz.
Şehirlere hayat verir, camilerimiz.
 
Genç, yaşlı, fakir ve zengin durur bir safta.
Sığmaz taşar cemaati cuma her hafta.
Yoktur böyle kaynaştıran aynı evsafta.
İnsanlığa birlik verir camilerimiz.
 
Yüzlerce yıldan beri dimdik sapasağlam.
Harcında karılmıştır çünkü safi iman.
Selçukludan Osmanlıdan yadigâr kalan.
Paha biçilmez hazine, camilerimiz.
 
Kimi taştan kimi ahşap mimarisiyle,
Mihrabı, minberi, mermeri çinisiyle.
Şadırvanda şakırdayan suyun sesiyle,
Gönüllere huzur verir camilerimiz.
 
Edilse de bu ümmete yeryüzü mabet.
Düşünülmez eksikliği ezel ya ebet.
Tahtını kursun tüm cihana ilelebet.
İslam’ın nişanesidir camilerimiz.
                               Zuhal Güzel
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.