AİLE-ÖĞÜT

A -
A +
İşi düştüğü zaman el etek öpen, işi olmadığında sırtını dönen kimselerden uzak dur!..
 
 
Şehitlerimiz -1-
 
İlk önce "şehit olmak nedir? Kimlere şehit denir?" diye yazıya başlamak istedim. 
Allah yolunda canını feda eden Müslüman'a şehit denir. Şehitlik dinî bir terimdir. Şehitlik, İslam'da en büyük mertebedir. Ahirette en büyük rütbe peygamberlikten sonra şehitliktir. Şehitler hiçbir zaman ölmezler. Allah katında şehit olabilmek için Allah'a ve Peygamberimize inanmak lazımdır. 
Şu kısımlarda şehitlik unvanı verilir: Yangında, depremde, boğulmalarda ve askerî çatışmalarda olur. İslam dini, inanç açısından diğer dinlerden farklıdır. Müslümanları diğer dinlerden üstün kılan Allah inancı ve Peygamber Efendimizin son Peygamber oluşudur.
Şehitlik meselesine gelince, Müslümanları düşmanlarından üstün kılan en mühim esaslardan biri "Ölürsem şehidim, kalırsam gazi" inancıdır. Şehitlik makamına ulaşmak hiç kolay değildir, ulaşmak için dünyanın geçici zevklerine aldanmadan çok gayret etmeli ve mutlaka cennete ulaşma yollarına başvurulmalıdır. Allah yolunda cihat etmelidir. Geçmişten bugüne kadar çok sayıda şehit verilmiştir ve hâlâ da verilmeye devam etmektedir. Şehitlerin yüceliği, âyet ve hadislerde en iyi şekilde ifade edilmektedir. Hazreti Peygamber Efendimiz Uhud'da hayatını kaybeden 70 şehitle ilgili şunları buyurmuştur: "Kardeşlerimiz Uhud'da şehit olunca, Allah onları yeşil kuşların cevfine koydu. Cennetin nehirlerinden içerler, meyvelerinden yerler. Arş'ın gölgesinde asılı altından kandillere yerleşirler. Yiyecek ve içecek ve istirahatlerinin güzelliğini görünce 'Keşke; cennette, hayatta olup rızıklandırıldığımızı, biri dünyadaki kardeşlerimize haber verse de cihattan geri kalmasınlar' derler.”
            Zeynep Didem Gezgin
 
 
 
ŞİİR
 
              SENİNLE

"Keşke senin ilkbaharın ben olsaydım."
Sen, yanlış iklimlerde bahar aramasaydın.
Yanlış coğrafyalara uçmaksızın bir kuş gibi.
Başka mevsimlerde başka bahar aramasaydın.
Dıştan göründüğün gibi değilsin, hiç değilsin biliyorum!
İçimi görsen inanmazdın,
Seni nasıl seviyorum.
Ama laleler kışın çiçek açmazmış!
Özense de bir kardelene,
İstese de açamazmış!
Senin ışığın değilmiş bana az olan…
Benim karanlıklarımmış sana fazla olan!
Şimdi ne güzel şeydi sevgilim,
Seninle aynı baharı solumak…
Aynı geceden aynı sabaha uyanmak!
Aynı yerden aynı gökyüzüne bakmak!
...Ve ne güzel şeydi bitanem,
Koca bir baharı seninle yaşamak!
                                    Ömer Atıcı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.