GÜZEL SÖZ

A -
A +
“Din kardeşinin yardımına koşanın yardımcısı Allah’tır.” Hadisi şerif
 
 
 
Neden? -1-
 
Geçen hafta okulumuzda düzenlenen gezi vasıtasıyla Çanakkale’ye gitme fırsatım buldum ve Çanakkale’de 3 gün kaldık. Okulumuz rehber öğretmeni bu geziden kendimize ne kattığımızı, neler öğrendiğimizi onlara bildirmemizi istedi. Ben de okuluma yazdığım bu yazıyı sizlerle de paylaşmak istedim: 
Ben bu gezide iki hususu hatırladım ve bir şey öğrendim. Hatırladıklarımdan birincisi dünyada ne kadar küçük olduğumuz ve bir gün bu âlemden silinip gideceğimiz. Zira gerek Çanakkale de siperleri gezerken gerek Troya (Truva)’yı gezerken şunu fark ettim:
Zaman sürekli akıp gidiyor ve durmadan yeni insanlar yeni medeniyetler teşekkül ediyor. Şu an bile dünyadaki 7 milyar farklı insandan yalnız bir tanesiyiz. Hayatımızı küçük bir alanda idame ettiriyoruz. Sürekli karşılaştığımız yaklaşık yüz kişi hariç diğer milyarlarca insanı hiç tanımıyoruz. Kim bilir şu an ne yapıyorlar, hangi dertlerle uğraşıyorlar?
İkinci hatırladığım şeyse bu vatanın kolay kazanılmadığı, ceddimizin sırf biz rahat uyuyalım, hür olalım diye nasıl bedeller ödediği, fedakârlıklar yaptığı... Düşünsenize 300.000 şehit. Yiyecek yok, güçlü silahlar yok, hatta ayaklarında çarık bile yok lakin bunca yokun içinde tam teçhizatlı düşmanlar var. Tabii en önemlisi bu fedakârlığı kendilerini hiç düşünmeden sırf din-i islam uğrunda gelecek nesiller Müslüman yetişsin, hür olsun diye yapmış olmaları. Tıpkı 1071'de Alparslan'ın 50 bin serdengeçti yiğit ile 200 bin kişilik haçlı ordusunu dize getirmesi gibi...
Asıl öğrendiğim şeye gelirsek bu iki bilgiden hareketle şunu sordum kendi kendime: Biz neden bu kadar benciliz?
             Ahmet Emin Odacıoğlu
 
 
 
 
 
 
ŞİİR
 
                GEREKİR
 
Bu iş kınamakla sonuç vermiyor
Eli taş altına KOYMAK gerekir
İnsanca ne desen kulak duymuyor
Ceketi çıkarmak SOYMAK gerekir
 
Daha sekiz aylıktı o Leyla bebek
Neresi terörist bir sormak gerek
Teker, teker yerler; el ele verek,
Mazlumun sesini DUYMAK gerekir.
 
İmanı dil söyler kalp tasdik eder
“Bana ne” dersen maneviyat gider
“Ey Müslüman uyan!” diyelim yeter
Dininin emrine UYMAK gerekir.
 
Arap ülkeleri sessiz kalmayın!
Allah düşmanıyla dostluk kurmayın!
Sıra size gelir zevke dalmayın,
Buna biraz kafa YORMAK gerekir
 
Der ÇAKALCIOĞLU bu böyle kalmaz;
İnsan kucaktaki sabiyi vurmaz
İblis yüz vermese küçüğü azmaz
Bunun hesabını SORMAK gerekir.
        Hasan Korkmaz (Çakalcıoğlu)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.