Bir ramazan düşüncesi -2-

A -
A +
Müminler Kur’ân-ı kerim ile daha çok zaman geçirir bu ayda. Gönüllere şifa olan, yolumuza ışık olan, hayatımıza hidayet olan âyetlerini bu ayda daha çok okumaya çalışırız.
Ramazan-ı şerif kardeşlik, merhamet, yardımlaşma ayıdır. Bu ayda kardeşlerimize karşı kalbimiz biraz daha yumuşar ve açın, yoksulun, garibanın hâlinden anlamaya başlarız. Belki içimizde onlara yardım etme isteğimiz uyanır. Zekât, sadaka vermeye yöneliriz. Empati yapıp onların hâllerinden anlamaya çalışırız.
Ramazan-ı şerif temizlik ayıdır. Gönül dünyamız günahlardan temizlenir. Aklımız kötü düşüncelerden temizlenir. İçimiz kötü duygulardan temizlenir. Damarlarımızda biriken yağlar temizlenir. Tüm organlarımız bir temizlenme yaşar. Hücrelerimizin zararlı hâle gelmiş, okside olmuş olanları temizlenir. Hatta yıllar önce Japon bir bilim adamı aç kalarak yani oruç tutarak hücrelerin temizlenip iyileştiğini ispatlayan çalışmasıyla Nobel ödülünü kazanmıştı. Orucun sağlığa büyük faydası bilimsel olarak da bir kez daha tasdik edilmiş oldu. Yani ramazan ayında hem maddi hem manevi yönden tamamen temizlenmiş oluruz. Temizlenebilirsek...
Bizim için bu kadar güzel bu kadar önemli, kutsal bir ayda Yahudi devleti İsrail yine yapacağını yaptı. Silahsız masum Filistinli kardeşlerimizi dünyanın gözü önünde şehit etti. Onlarca kardeşimizin şehit olduğu yüzlerce kardeşimizin de yaralandığını bu zalim bu hain saldırıyı tel’in ediyorum. Şehitlerimize Rabbimden rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.
Zalimlerin yaptıkları yanlarına kalmaz. Rabbim belki yarına bırakır ama yanlarına bırakmaz!..
Rahmet, mağfiret ve cehennemden kurtuluş ayı olan Ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyor hem ülkemiz hem de tüm Müslümanlar için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Kalın ramazanın bereketliyle. Hayırlı ramazanlar...
             Cüneyt AYBEY-Turgutlu/MANİSA
 
 
 
ŞİİR
 
 
                           Vaktimiz
 
Akıp giden bir ırmak gibiydi belki de vakitlerimiz...
İçini dolduramadığımız, doldurdukça boşalan...
Uçsuz bucaksız, derin duygular hatırlatan,
Hatırlattıkça kendimizi kaybettiğimiz tek evre,
Vaktimiz..
Üzülürüz çok zamansız, çok insafsız çok hain diye
Belki durduğumuz yerdir belki gittiğimiz...
Aşk bu ya, yarı yolda bırakmışlığı da vardır vuslata erdirmişliği de
Seviniriz tam vaktiydi, sabrettik, bekledik, kavuştuk diye...
Ve;
Vaktimiz...
Bir yıldız gibi kayıp gider ellerimizden,
Dünün bittiğini, yarının gelip gelmeyeceğini,
Bilemeyiz...
 
                                        Kevser Akyol
 
GÜZEL SÖZ
 
Oruç mümini Cehennemden koruyan bir kalkandır. (Hadis-i şerif)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.