GÜZEL SÖZ

A -
A +
Ticarete hıyanet karışınca bereket gider. (Hadis-i şerif)
 
 
Bir gönlün tomografisi -1-
 
Sıcak kahvesini aldı, çalışma odasına geçti. Elindeki tomografi diskini bilgisayara yerleştirdi. Kahvesini yudumlayıp ekranın açılmasını bekledi. Yirmi beş yıllık bir radyoloji hekimiydi. Uzmanlık yolunda yıllarca direksiyon sallamış, dalında epeyce bir mesafe almış, bu yolların âdeta tozunu yutmuştu. O kadar tecrübeliydi ki artık avını gözüyle avlayan bir avcı gibiydi. Radyoloji filmlerini okumuyor âdeta onlarla konuşuyordu.
Yakın bir dostu tomografilerini bir de kendisinin yorumlamasını rica etmişti. Tetkikler sonucunda herhangi bir teşhise ulaşılamamıştı. Tomografiyi dikkatlice inceledi, her şey normal gözüküyordu. Hem gecenin yalnızlığında birkaç kelam etmek, hem de birinci ağızlardan organları dinleyip her şeyi gereği gibi anlamak için kapıyı çaldı, muhabbet kapısı açıldı, gelsin diye çağrıldı, selam verip içeri girdi. Organlar sohbet için bir aradaydılar:
“Bu bahçenin bahçıvanı, bu bağın bağbanı sayılırım; varsa bir rahatsızlık sizi anlayacak, çare üretecek bir bilgeyim, bir hekimim'' deyip kendini tanıttı.
Bakışlar kalp üzerinde toplanmıştı. Ne de olsa Süleyman’ın mührü ondaydı. Ömrünü geçirse de güllerle bahçıvan, bir gülü gülden daha iyi kim anlardı?
“Biz kapımıza değil de kalbimize vurana buyur deriz ama yine de hoş geldin Hekim Bey, şöyle buyur” dedi kalp. Radyolog mecliste gösterilen yere oturdu.
Kalp gönlün merkezi, payitahtı; okyanuslar kadar derin ve gizemli, hakikatin, hayatın mihenk taşı kalp. Nazargâh-ı ilahi. Kutsal mabet. Yunus Emre hazretlerinin mısralarında söylediği gibi yıkıldığında tekrar yapmak için bir Sinan gerek bir de Süleyman gerek… Kalp ''duymak için bazen susmak gerek, en son söz alacağım'' dedi.
               Erkan Özkan
 
 
 
ŞİİR   
 
 
Kimdir diye sorarlarsa
 
Memleketten çıktı bir Başkomutan
Kimdir diye sorarlarsa Erdoğan
IMF'yi bu memleketten kovan
Kimdir diye sorarlarsa Erdoğan
 
Otoyollar yaptı, barajlar yaptı
Memleketin dinamiğine güç kattı
'AYEMEF'in yollarını kapattı
Kimdir diye sorarlarsa Erdoğan
 
Memleketi tasalluttan kurtardı
Sinsi planları aşk ile yaktı
Her garip yanında birisi vardı
Kimdir diye sorarlarsa Erdoğan
 
Canını adadı bu memlekete
Çok rahatsız oldu bu işten çete
Göğüslerin gerdi aşılmaz sete
Kimdir diye sorarlarsa Erdoğan
 
Hasipoğlu çiğ yumurta soyamam
Merdin otağına namert koyamam
Ne yapsam da hizmetlerin sayamam
Kimdir diye sorarlarsa Erdoğan
 
                 Cumali Çevik Niğde
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.