Türk beyleri, milleti, bunu işitin!

A -
A +
Bu mübarek vatanda aziz milletimiz ne zaman şaha kalkmaya çalışsa darbe denilen işgal ihanetiyle canına, malına, dinine-imanına kastedilmiştir. Sultan Abdülaziz Han’ın katli ile başlayan bu ihanetler serisi, Sultan Abdülhamid Han’ın tahttan indirilmesiyle Osmanlı imparatorluğunun yıkılmasıyla sonuçlanmış, vatan toprakları sömürgeciler arasında paylaşılmış ve âlem-i İslam, düşman çizmesi altında her şeyini kaybetmiştir.
Türk milleti güçlü lidere sahip olduğunda şaha kalkan, zayıf yönetimler olduğunda mahvolan bir millettir. Tarih, bunun sayısız örnekleriyle doludur. Maalesef tarihte birçok devletimiz zayıf ve tecrübesiz devlet adamları yüzünden yıkılmıştır. Bunu çok iyi bilen düşmanlarımız, her fırsatta bu milletin liderlerini hedef seçmektedir.
Düşünebiliyor musunuz? Bundan birkaç yıl önce çocuklarını mahallesinin camisine gönderemeyen bir ülkeydik. Kınalı kuzusunu başı örtülü diye kışlasında ziyaret edemeyen, yemin törenlerinde “vatana kurban olsun” diye asker ocağına yolladıkları yavrularını, başı kapalı diye göremeyen anaların gözyaşı döktüğü bir ülkeydik.
Müslümanların aşağılanması, hırpalanması, kanlarıyla vatan yaptıkları öz yurtlarında parya muamelesi görmeleri, ne kadar acı ve korkunç bir alçaklık idi. Müslümanlar, yaralı kalpleri ile sabrediyorlardı. Zalimler alay ederek, azgınca saldırarak, yaralara tuz serpiyordu.
Bugün bütün dünyanın gıpta ile baktığı, âlem-i İslam’ın heyecanla, göğsü kabararak, mutluluk gözyaşları içerisinde dua ettiği; ender yetişen bilgili, yüksek karakterli, faziletli, eşine az rastlanabilecek derecede dirayetli, zalime karşı "Yavuz", mazluma "Yunus" olan bir ülkemiz var.
İnanıyorum ki bu aziz millet bundan sonra da artık Oğuz Kağan Destanı'nda olduğu gibi Göktürk Kitabeleri'nde yazdığı gibi dününe ve yarınına sahip çıkacaktır. “Türk beyleri, milleti, bunu işitin! Türk milletini toplayıp vatan tutacağını buraya yazdım. Yanılıp öleceğini yine buraya yazdım.”    
              İdris İspiroğlu
 
 
 
ŞİİR
 
     Bayrağım
 
Yaşıyorum gölgende
Huzur bulurum sende
Mutluluktan uçarım
Ay yıldızı görende
 
Sende kırmızı kanım
Sensin biricik aşkım
Ben seninle yaşarım
Ben seninle vatanım
 
Soğukta üşütmezsin
Sıcakta yakmazsın
Korursun Süleyman’ı
Hiç yalnız bırakmazsın
 
Süleyman Usta-İstanbul
 
GÜZEL SÖZ
 
Bir kimse, bir mümin kardeşini dünyada sevindirirse, Allah da o kimseyi kıyamet gününde sevindirir. (Hadis-i şerif)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.