Beka ve zekâ konusu -II-

A -
A +
Milyonlarca insanımızı kaybettiğimiz I. Dünya Savaşı'nın sonunda, son vatan toprağımız üzerinde âdeta küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kurulduğu günden beri aralıksız beka sorunu yaşamaktadır. 100 yıldır sayısız ayaklanma, isyan, darbe ve ihanetle mücadele etmek zorunda kalmış, hâlâ da mücadele etmektedir. Devletsiz olmanın ne demek olduğunu acı acı yaşayan milletimiz, devletin bekası için ezanları susturup camileri ahır yapan, on yılda bir millete darbe yapıp seçilmiş hükûmetleri alaşağı eden hatta başbakanını ve gencecik evlatlarını şehit eden zihniyete bile tahammül etmiştir.
Aslında bu durumu anlamak için eskilere gitmeye de gerek yoktur. Biz bugün Afganistan, Irak, Suriye, Libya, Mısır, Yemen, Venezuela gibi devletlerin nasıl hallaç pamuğu gibi savrulduğunu ve milyonlarca masum insanın, kameralar önünde, nasıl doğrandığını, canlı canlı seyretmekteyiz. 40 yıldır mücadele edip dize getirdiğimiz bölücü terör örgütüne hayat öpücüğü vermeye çalışan zavallıları görmemek için kör olmak gerekir!..
Gözümüzün önünde yaşanan bu ibretlik olaylardan ders çıkaramayana ne denir bilemiyorum...
"Ey Türk milleti, titre ve kendine dön!"
Unutma yaşadığımız bu mübarek topraklar, medeniyetler ve milletler mezarlığıdır. Son pişmanlık fayda vermez. Sonradan ah çekene “ahmak” derler. Türkiye’nin beka sorununu anlayamamak, gerçekten çok büyük bir zekâ sorunudur. Daha üç yıl önce bölücü terör kalkışması ile ve iki yıl önce dünyanın görebileceği en alçak FETÖ terörüyle mücadele eden ve etmekte olan devletimizin beka sorunu olmadığını iddia etmek ve bölücü unsurlarla birlikte iş tutmak gaflet, dalalet ve hatta ihanet değil de nedir?..
               İdris İspiroğlu
 
 
 
ŞİİR
 
 
              Bir güzel insan
 
 
Altı yıl önce bugün gönüllere kor düştü
Sanırım kuşlar o gün biraz farklı ötüştü
Arkandan sevenlerin ömür ile küsüştü
Rabbim rahmet eylesin amin Enver Ağabey
 
Gönüllere dokunur lafın ederdi tesir.
Bir kez seni tanıyan olurdu sende esir.
Yetmez ki anlatmaya ne şiir ne de nesir.
Derinlerde kalplerde kaldı izin Ağabey.
 
Anlattın insanlara haram ile helali.
Gülüşünle defettin hüzün ile melali.
Gönüllere nakşettin İslam ile hilali.
Bayrağını kendinden fazla sevdin Ağabey.
 
Gönüllere sultandın senle yayıldı iman
Fırtınalı deryada oldun mazluma liman
Yüreğin kan ağladı sense güldün durmadan
Geceleri ağladın için için Ağabey
 
            Ahmet Emin Odacıoğlu
 
 
 
SAĞLIK OLSUN
 
UYKU APNESİ: Uyku Apnesine kimler aday? *Masabaşı çalışanlar. *Karaciğeri aşırı yağlananlar. *Yüksek tansiyonu olanlar. *Boyun kireçlenmesi olanlar. *Boyun fıtığı olanlar. *Şeker hastalığı gibi hemoroid gibi kronik rahatsızlıkları olanlar. *Alerjik ve gizli alerjik bünyeye sahip olanlar. *Kabızlık, şişkinlik, hazımsızlık çekenler. *Fazla kilolu olanlar. *Sigara ve alkol kullananlar. *Stres yaşayanlar. *Hayat standardı bozulanlar için vb. uyku apnesi riskinden söz edilebilir.
Uyku apnesine bağlı bazı rahatsızlıklar: *Gürültülü horlama. *Sabah baş ağrısı. *Yüksek tansiyon. *Aşırı ve hızlı kilo alma. *Sabah ağız kuruluğu. *Depresyon. *Konsantrasyon güçlüğü. *Uykuda aşırı terleme. *Mide yanması. *Uykusuzluk.  *Sık idrara çıkma. *Huzursuz uyku vb.
Kişiden kişiye fark: Klinik tecrübelerimizde yüzlerce vakada şunu gördük: Kişinin burnunda et olabilir, kemik eğriliği yani deviasyon olabilir, küçük dil daha uzun olabilir. Ama kişinin diğer organları sağlıklı olabilir. Sağlığı yerinde olabilir. Örneğin kişi: • Sigara içmez, alkol kullanmaz. • Sindirim sistemi iyi çalışıyor ve kabızlık çekmiyordur. • Karaciğeri düzenli çalışıyordur. • Akşamları yemeklerini hafif yer. • Kendini fazla yormaz. • Sağlıklı beslenir... Bu kişide uyku apnesi rahatsızlığı gözükmez. [Dr. İsmail Maraş]
 
ATASÖZÜ
 
Kişinin kendine ettiğini kimse (dünya bir araya gelse) edemez!
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.