Çanakkale geçilmez!

A -
A +
Dile kolay tam 250.000 şehit… Yazılması zor bir destan yaşanmış Çanakkale’de… Canını vatanının geleceğine feda etmiş kahramanlar... Her Türk'ün, Çanakkale'deki kahramanlarımız sayesinde bu durumda olduğumuzu bilmesi yetmez. Çanakkale'de kahramanlık gösteren atalarımız, bu ülkeyi tereyağından kıl çeker gibi almadı herhâlde! Nice canlar vererek dünyanın süper güçlerinin karşısına bir Türk'e yaraşır gibi kahramanca mücadele ederek aldılar.
Onların son model silahları, topları, kocaman gemileri vardı. Bizim neyimiz vardı? Bizim göğsümüzde imanımız vardı. Vatana inancımız vardı.
Allah'tan başka kimseden korkumuz yoktu. O deniz savaşı dünyanın en şaşırtıcı deniz savaşıydı. Bizim silahlarımız imanımız, inancımızın beraberinde yardımcımız ise Allah'tı. Demek ki onların da bizim gibi güçlü silahları yoktu! O sebeple işte, geldikleri gibi gittiler. Olması gerektiği gibi... Her zaman dediğimiz gibi:
Çanakkale geçilmez, vatan bölünmez!
          Rümeysa Abdullahoğlu/Peyami Safa ortaokulu 7. sınıf
 
 
ŞİİR
 
        Ağabeyim Selami’ye
 
Babam ve annemi ilk sevindirensin,
İslam’ın Işığını evimize getirensin,
Envârlı yolu bizlere gösterensin,
Yürü be koca Selami, mücahitler yoldaşın ola.
 
Kötülükten, bencillikten yüz çevirensin,
Vefasızlığı, nankörlüğü geri döndürensin,
Dünyayı, vefasızlara bırakıp gidensin,
Yürü be koca Selami, Tabiîn yoldaşın ola.
 
Körpe beyinlerimize iman tohumunu ekensin,
Bizleri camilere, mescitlere götürensin,
Ehl-i sünnet yolunda ısrarla yürüyensin,
Yürü be koca Selami, sahabeler yoldaşın ola.
 
Kalbimizde, her geçen gün büyüyen sevgisin,
Gözlerimizin içinde parıldayan özlemsin,
Ailemizde, yıkılmayacak çınarsın, servisin,
Yürü be Koca Selami, Efendimiz yoldaşın ola.
                            Abdülhakîm Birol Tuncer
 
 
UNUTULMAZ KELİMELER
 
SEMAVER: Kültürümüzde şiirimizde sanatımızda çok önemli bir yeri olan semaverin, kelime anlamı etimolojik açıdan sanki Farsça veya Arapça kökten geliyor gibi olsa da kelimenin kökeninin Rusça olduğunu biliyor muydunuz? Rusça “samo” kelimesi “kendi” anlamında “varit” kelimesi de “kaynamak” anlamında kullanılmakta olup bu iki kelimenin bir araya gelmesiyle “samovar” kelimesi oluşmuş. "Kendi kendine kaynayan" anlamına gelen samovar kelimesi, bizim dilimize “semaver” olarak gelmiştir. Semaver, çay tiryakilerinin vazgeçilmezi olduğu gibi İhsan Çerkeşli Ağabey'in "semaver ilahisi" de iftar ve sahur sohbetlerinin vazgeçilmezlerindendir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.