Barış Pınarı ve…

A -
A +
Allah kahraman Mehmetçiğimizin yâr ve yardımcısı olsun. Size bu sözü hatırlatmak isterim. Mehmetçiğimiz Tel Abyad’da ve başka birçok bölgede kahramanca destan yazarken tüm ülkenin hatta tüm dünyanın bu ve türevleri cümleleri sarf etmesi gerekirken dünyanın dört bir yanından terör estiren zalimlere destek mesajları yağıyor onlar adına yürüyüşler düzenleniyordu. Peki bunun nedeni ne sizce neydi?
Çünkü bu olay sadece sıradan ülkede çıkan bir iç karışıklık değil bu karışıklık petrolce zengin bir ülkede çıkan bir karışıklık şu an televizyon kanallarında bas bas bağırıp ülkemin askeri zalim, barbar ilan eden kanalların ve kişilerin hiçbiri oradaki çocukları düşünmüyor… Kaldı ki zaten bizim askerimizden başka çocukları savunup koruyabilecek bir kişi bile yok şu anda. Çocukları terör örgütlerinin eline teslim ederken içiniz hiç mi cız etmedi? O zaman neredeydiniz? Sadece bu örnek bile insanların amacının çocuklarının can güvenliği veya sağlığı olmadığını sadece bunun göstermelik bir neden olduğunu anlar. Masanın arkasındaki o çocuk ve masum kanına bulanmış kirli elleri ortaya çıkartır.
Benim içimi en çok acıtan ise benim ülkemde benim Meclis'imde oturup kendisine oy verenleri sözde temsil eden ama teröre yandaşlık yapan kimseler…
Bizim yapmamız gereken ise dışarıdan ve içeriden gelecek her türlü darbeye saldırıya karşı hazırda bulunmak. Hazırda bulunmaktan kastım fiziki değil zihnimize karşı yapılan her saldırıya karşı hazır olmak. Bu akıl oyunlarına yenik düşmemeliyiz bunun için de sürekli araştırıp bilgi sahibi olmamız gerekir bir diğer görevimiz ise Mehmetçiğimiz için sürekli dua etmektir. Allah Mehmetçiğimizin yanında olsun.
Ve çok şükür Türkiye-ABD ortak açıklamada bulundu. Bu açıklamada “ABD, Türkiye’nin güney sınırına dair meşru güvenlik kaygılarını anlar. Türkiye ve ABD, kuzeydoğu Suriye başta olmak üzere sahadaki gelişmelerin, ortak çıkarlar temelinde daha yakın koordinasyon gerektirdiğini kabul eder” ifadelerine yer verildi. Beştepe'de 4 saat 20 dakika süren Türkiye-ABD heyetlerinin Kuzeydoğu Suriye’ye ilişkin görüşmesinin ardından Türkiye-ABD ortak açıklama yapıldı ve Türkiye bölgedeki haklılığını anlatarak teröre geçit vermedi...
            Ahmet Ekici-İzmir/Kiraz
 
 
 
ŞİİR
 
          Şükür sana Allah’ım…
 
Hangi birine şükredeyim nimetlerinin?
Ben acizdim sen lütfettin.
Seni anmadı dillerim belki,
Cahilliğimi hep affettin.
Şükürler olsun sana ya Rabb’el âlemin.
Bilemezdim sana kulluk nimetin,
Gözüm görmedi senelerce…
Ama lütfunla çıkarttın yolumu,
Çok şükür Ehl-i sünnete…
Sana secde etmeyi nasip ettin,
El açıp yalvarmayı, tövbeyi nasip ettin…
Bundan büyük nimet var mı?
Şükürler olsun sana ya Rabb’el âlemin…
Şükürler olsun öğreniyorum güzel dinimi,
Kimin duasını aldım, kime ne iyilik ettim ki?
Çıkardın karşıma Rasih İslam âlimlerini,
Dilimden düşürme sen şükrü ve tövbeyi…
Bu mutluluğa kavuştur dileyen herkesi…
Şükürler olsun sana ya Rabb’el âlemin...
                            Cemile Kibaroğlu
 
 
 
UNUTULMAZ TARİHLER
 
BALKAN SAVAŞI: Bulgaristan, Sırbistan, Yunanistan ve Karadağ devletlerine karşı Osmanlı İmparatorluğu olarak devletin dağılmaması için verdiğimiz savaşın savaşların adıdır. Bu dört müttefik ülke, Rusya'nın yardımıyla, Türkiye'nin Avrupa'daki topraklarını paylaşmaya karar vermişler ve 8 Ekim 1912'de Türkiye'ye saldırmışlardı. Makedonya ve Trakya'daki birçok topraklarımız elden çıkmıştı bu savaş sonrası… Bulgar ordusu İstanbul'un hemen yakınındaki Çatalca'da ancak durdurulabilmişti. 1913'te Bulgaristan ve Yunanistan arasında çıkan II. Balkan Savaşı sonunda Türkiye, elden giden Edirne'yi geri aldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.