Şehidiyle canlanır her defa Türkiye!

A -
A +
1990: Konya J. Bölge K.lığında ''Şehit düşen vatan evlatları için tören düzenleme'' görevi verilmişti. O tören metinlerinden birini arz ediyorum.-
ŞEHİT ASKERLERİMİZİN AZİZ AİLELERİ,
KIYMETLİ SİLAH ARKADAŞLARIM!
Allahü teâlânın huzurunda diri olarak rızıklandırılan; Peygamberlikten sonra ''en yüksek rütbe'' olan; vatanı, bayrağını, namusunu, mukaddesatını müdafaa ederken canını veren o yüce insanlara ''ŞEHİT'' dendiğini biliyoruz.
O şehitler ki bedenleri çürümez.
O şehitler ki kabirlerinde diridirler.
O şehitler ki dünyanın faniliğine, Cennet'te nimetlerin sonsuzluğuna inanırlar, şehitlikten büyük zevk duyarlar.
Buradaki MERASİMİN GAYESİ, konuşmalar ve madalya takmak değil, bu merasimin yapılmasına sebep olan manevi atmosferdir. Törenler, bayramlar, düğünler bir şeklî disiplinden ziyade, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ TESİS EDEN, temel gayeler etrafında çelikleşmiş bağlar kuran VİCDANLARIMIZIN SESİDİR.
O vicdanla sesleniyorum ki; bu yurt, bu Anadolu, bu millet ŞEHİTLERİMİZİN, YÜCE ORDUMUZUN bize EMANETİDİR. Emanete ihanet olur mu? Emaneti korumak yolunda, HAYATIMIZI FEDADAN ÇEKİNMEMEK vatan, namus ve haysiyet borcumuzdur.
Devletler arası dengelerin bozulduğu, yeni yapılanmaların meydana geldiği şu günlerde, TÜRKİYE'MİZE yönelik TEHDİTLERİN varlığını görmemezlikten gelemeyiz. Bu tehdidin adı TERÖRİZMDİR. Terörist KİŞİ, terörist DEVLET kaybedecek bir şeyi olmayan, aksine insanları hunharca katleden MARAZİ VARLIKLARDIR.
İşte terörün maşası olan bu bölücü, silahlı gruplara ve devletlere karşı DEVLETİMİZİN SİLAHLI KUVVETLERİ ve GÜVENLİK GÜÇLERİ kararlılıkla mücadele vermektedir.
Birlik ve beraberliğimize göz dikenler, şunu akıllarından çıkarmasınlar ki MİLLETİMİZİN YURT VE MİLLET SEVGİSİ, VATAN UĞRUNA HAYATIMIZI FEDA ETMEKTEN HİÇBİRİMİZİ ASLA VAZGEÇİREMEYECEKTİR.
               (RIDVAN ÜZEL, J. Öğrt. Kd. Bnb, 30.03.1990)
 
 
ŞİİR
 
(Şehitler için yazılan o şiir)
 
Konya, Eskişehir, Dumlupınar'dan
Şehitlik şerbeti iç Taşpınar'dan
Ey sen Kütahyalı Mehmet Kahraman
Bu memleket seni unutmaz bir an
Ey Şanlı Ali, dur durak bilmedin
Başüstüne deyip emri dinledin
Sen aslan yürekli Muğlalı Bilal
Bak dalgalanıyor yıldız ve hilal
Bağrında parıldayan bu imanla
Vatan için döktüğü asil kanla
Kutladık, biz şehit diye adını
Mardin'deki İsmail'in andını
Söyledik sözleri şehitler için
Kahraman, Aslan ve Ali'ler için
DAĞLAR DAĞLASIN SENİ
DUYAN ANLASIN SENİ
BİR DAĞDA ŞEHİT VERDİK
BİN DAĞ ANLASIN SENİ
 
 
 
 
ŞEHİT AİLELERİNE SESLENEN KOMUTAN
 
İşte ŞEHİT AİLELERİ OLARAK size sesleniyor ve diyorum ki; evlatlarınız vatan ve millet uğruna kahramanca savaşırken şehit oldular. Ama bundan böyle ONLAR HEPİMİZİNDİR.
Bu mütevazı törenle, sizlerin huzurunda Şehit Jandarma Eri MEHMET KAHRAMAN'ı, Şehit Jandarma Eri BİLAL KARAASLAN'ı, Şehit Jandarma Eri ALİ DURAK'ı bir kere daha yâd ediyorken siz kederli ailelerine ve silahlı arkadaşlarına sabır, metanet ve baş sağlığı diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum. (O günden bu güne kadar vatan savunması için yurdun dört bir yanında ve yurt dışında verdiğimiz şehitlerimiz ve İdlib'deki hain saldırıda can veren şehadet şerbetini içen kahraman şehitlerimizin kederli aileleri başta olmak üzere kahraman Mehmetçiklerimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, necip milletimize baş sağlığı diliyoruz. Rabbimizden Mehmetçiklerimizin ayağına taş değmesin duamızı ve dileklerimizi niyaz ediyoruz.) RIDVAN ÜZEL 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.