TC Kimlik No ile SSK Hizmet Dökümü (SSK-SGK Prim-Hizmet Sorgulama)

TC Kimlik No ile SSK Hizmet Dökümü (SSK-SGK Prim-Hizmet Sorgulama)

Ekonomi Haberleri

TC kimlik no sorgulama nasıl yapılır? SSK-SGK sorgulama nasıl yapılır? SGK primi sorgulama. SSK hizmet dökümü nasıl alınır? SGK primi nasıl öğrenilir?

TC kimlik no sorgulama nasıl yapılır? SSK- SGK sorgulama nasıl yapılır? SGK primi sorgulama. SSK hizmet dökümü nasıl alınır? SGK primi nasıl öğrenilir? TC kimlik No ile SSK SGK primi ve hizmet dökümü ile ilgili bilgilere tg.com.tr'den ulaşabilirsiniz. nbsp;SGK-SSK Hizmet Dökümü Emeklilik Sorgula. SSK Sorgulama ve SGK-SSK işe giriş sorgulama işlemleri SSK SGK Emeklilik, Prim Sorgulama dair tüm işlemler burada. nbsp;SSK-SGK Hizmet Dökümü! nbsp;SSK -SGK vatandaşa büyük kolaylık sağlıyor. E-sgk ve SGK sorgulama sayfası TC kimlik no ile giriş sistemi.SSK SGK şifresiz hizmet dökümünü nasıl alırım? SGK Prim Sorgulama Nasıl Yapılır? Şifresiz olarak SSK Sorgulaması yapabilir, SGK Hizmet Dökümü alabilirsiniz.SGK (SSK) hizmet dökümünü sağlamak kurumun sitesine girmek ve sadece TC kimlik no ile hizmet dökümüne ulaşabilirsiniz. Şifresiz olarak SSK Sorgulaması yapabilir, SGK Hizmet Dökümü alabilirsiniz. Ayrıca SSK Sicil No Sorgulama, SSK Prim Sorgulama, SSK Emeklilik Yaşı Hesaplama gibi hizmetlere kolayca ulaşabilirsiniz. Bu sorgulamayı yaptığınız takdirde emekli olabilmeniz için doldurmanız gereken gün sayınızı, hangi tarihlerde ne kadar süre hizmet verdiğinizi ve toplam gün sayınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

TIKLA TC KİMLİK İLE SORGULAMA

SSK -SGK SORGULAMASI YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

TÜM SGK UYGULAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK DEKONT GÖRÜNTÜLEME


SSK Hizmet Dökümü

Her çalışan vatandaş gibi sizlerde bazen hangi kurumda ne kadar hizmet verdiğinize dair şüpheye düşüp bu sorgulamayı yaparak emin olmak isteyebilirsiniz. SSK hizmet dökümü işleminizi yapabilmek için devlet dairelerinde uzun ve yorucu sıralar beklemenize gerek yok. İnternet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Görüntülemiş olduğunuz bu hizmet dökümünde yer alan bilgilerini tarihlere göre inceleyebilirsiniz. Ayrıca hesaplama motorları sayesinden SSK çatısı altında emekli olmak için gerekli bilgilendirmeleri yapan hesaplamaları da kolaylıkla kullanabilirsiniz.

SSK Prim Sorgulama

SSK prim sorgulama işleminizi gerçekleştirmek istiyorsanız sitemizde bulunan sizlerin bu gibi işlemlerinizi kolayca yapabilmeniz için yazılmış olan yazılarımıza göz gezdirmeniz yeterli olacaktır. Peki SSK prim sorgulama işlemi yapmadan önce bu işlem nedir ne işe yarar diye soracak olursanız sizlere bunu da açıklayalım. SSK prim sorgulama SSK hizmet dökümü bilgileriniz içerisinde yer alan ve size ait toplam gün sayısını kapsayan bir sistemdir. Bu sorgulamayı yaptığınız takdirde emekli olabilmeniz için doldurmanız gereken gün sayınızı, hangi tarihlerde ne kadar süre hizmet verdiğinizi ve toplam gün sayınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

SSK Gün Dökümü

SSK gün dökümü sizlere işe başlama tarihinizi, işten ayrılma tarihinizi ve ne kadar süre hangi işinizde hizmet vermiş olduğunuzu bildiren bir hizmettir. Bu hizmet sayesinde kaç gün çalıştığınızı, emeklili olabilmeniz için kaç gün daha çalışmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz ve tabiki bu bilgileri kullanarak emekli olacağınız tarihi, alacağınız maaşı ve bunun gibi birçok işlemi de kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

SSK Maaş Hesaplama

SSK maaş hesaplama uygulaması sayesinde oturduğunuz yerden kendi maaşınızı kendiniz hesaplamanız artık mümkün durumdadır. Sizlerde maaşınızı hesaplamak istiyor olabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için sitemizde yer alan sizler için hazırlanmış olan yönlendirmeleri sırasıyla ve doğru bir şekilde takip etmeniz durumunda maaş hesaplama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz. SSK maaş hesaplama uygulaması sayesinde tahmini olarak ne kadar emekli maaşı alacağınızı da belirleyebilirsiniz ve emekli maaşınızı almaya başladığınız andan itibaren beklemediğiniz bir miktarla karşılaşma gibi bir sorununuz ortadan kalkmış olur. SSK maaş hesaplama uygulamasının asıl amacı siz değerli çalışanları maddi konularda aydınlatmak olduğu gibi herhangi resmi bir evrak niteliği taşımamaktadır, bu bilgiyi unutmamanızı tavsiye ederiz.

SSK Maaş Sorgulama

SSK maaş sorgulama işlemi sayesinde emekli maaşınız hakkında bilgi edinmeniz mümkündür yani siz değerli emekli vatandaşların ne kadar miktarda emekli aylığı alacakları bu uygulama sayesinde internet üzerinden rahatlıkla öğrenilebiliyor. Bu işlemi yapmak için sitemizde sizlerle paylaşmış olduğumuz yönlendirmeleri sırasıyla takip etmeniz yeterli olacaktır.

SSK No Sorgulama

SSK no nedir diye soracak olursanız, SSK numaranız sizler için gerekli SSK işlemlerinizi gerçekleştirmenizi sağlamak amacıyla verilmiş olan bir şifredir diyebiliriz. Bu numarayı kullanarak öğrenmek istediğiniz tüm SSK işlem ve bilgilerinizi kolaylıkla halledebilirsiniz. SSK no sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için sitemizde yer alan adımları sırasıyla ve doğru bir şekilde uygulamanız sizler için yeterli olacaktır.

SSK İşe Giriş Sorgulama

SSK işe giriş sorgulama sistemi sayesinde siz değerli çalışan vatandaşlarımızın SSK çatısı altında ne kadar süredir hizmet vermekte olduğunuzu ve işe girmiş olduğunuz tarihi öğrenmeniz için oluşturulmuş bir uygulamadır. Bu uygulamayı neden kullanmalıyım ya da bir başka deyişle SSK işe giriş tarihimi öğrenmem ne işime yarayacak diye merak ediyor olabilirsiniz. İşe giriş tarihi sorgulama işleminizi emeklilik tarihiniz ve maaşınızı hesaplama gibi işlemleri gerçekleştirmeniz için bilmeniz gerekmektedir. Dikkat etmeniz gereken nokta ise değişen yasalarla beraber, farklı kurallara tabi tutulduğundan dolayı işe girdiğiniz tarihte hangi kurallara göre emekli olabileceğiniz gibi farklılık göstermektedir.

SSK Randevu Alma

SSK randevu alma sistemi sayesinde artık özellikle yaşlı olan vatandaşlar hastanelerde uzun ve yorucu kuyruklar beklemek sorunda değiller. Özellikle merkez dışından gelen hastalar için büyük bir kolaylık sağlayan randevu alma sistemi sayesinde hiçbir hasta mağdur olmamaktadır. Ayrıca randevu alma uygulaması sayesinde muayene olmak istediğiniz saati ve doktoru da seçme gibi önemli bir şansınız da mevcut. Randevu alma işleminizi ister internet üzerinden ister telefon ile gerçekleştirebilirsiniz. Alo 182'yi arayarak telefonla randevu alabileceğiniz gibi internet üzerinden www.mhrs.gov.tr adresinden de randevu alabilirsiniz.

SSK Borç Sorgulama

SSK borç sorgulama SSK çatısı altında işyeri sahiplerinin kuruma dair ne kadar borçlu olduklarını öğrenmeleri için oluşturuluş bir bilgilendirme uygulamasıdır. Bu işlemi uyg.sgk.gov.tr bağlantı adresi ile gerçekleştirebileceğiniz gibi bu sorgulama sonucunda, online olarak SSK borcunuzu ödeme gibi bir seçeneğiniz de var.

SSK Sicil No

Sürekli olarak SSK sicil numaranızı aklınızda tutmak zor olabilir ya da kaybetmeniz gibi bir durum söz konusu olduğunda SSK sicil no öğrenme işlemi artık internet üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde öğreniliyor. SSK sicil no ile sayesinden SSK kurumu altında yapmanız gereken bazı işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Sitemizde bu işlemi nasıl yapacağınız detaylı bir şekilde anlattık.

SSK Emeklilik Hesaplama

Her çalışan vatandaş gibi sizlerde emekliliğinize ne kadar süre kaldığı merak ediyor ve bunu öğrenmek istiyor olabilirsiniz. SSK emeklilik hesaplama işlemi sayesinde emekliliğinize kalan süreyi internet üzerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Bu bilgilerin dışında emekli olabileceğiniz tarihi net olarak öğrenebildiğiniz gibi emekliliğiniz için gereken prim gün sayınızı da net olarak öğrenebilirsiniz. Bu işlemleri kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmeniz için yapmanız gereken sitemizde sizler için hazırlanmış olan yönlendirmeleri doğru bir şekilde uygulamanızdır.

SSK Ne Zaman Emekli Olurum ?

SSK çatısı altında emekli olma hayali kuran ve bunu bekleyen siz değerli vatandaşlarımız için oluşturulan bu sistem sayesinde emekli olma tarihinizi sorgulama için oluşturulmuş olan bir uygulamadır. Emekli olmayı bekleyen birçok vatandaşımız ne zaman emekli olacaklarını merak etmektedir ve bunun bekleyen her vatandaşın devlet dairelerine gittiğini düşünürsek yaklaşık 5 milyon vatandaşın işlemlerini gerçekleştirmesi maalesef çok uzun bir zaman alacaktır. Ancak bu başlığa tıklayarak ve sizin için hazırlanmış yönlendirmeleri uygulayarak bu sorgulamayı çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

SSK Prim Ödeme

SSK prim ödeme konusu çalışan vatandaşlarımın yanısıra işveren olarak hizmet vermekte olan vatandaşlarımızı ilgilendiren bir husustur. Neden diye soracak olursanız prim ödeme işlemi çalışan vatandaşların primlerinin yani gün sayılarının ödenmesi ile alakalı bir konudur. Bu konu altında işlem yapmak isteyen işveren vatandaşlarımız ve kurumlar için başlığa tıklamanız sonucu açılacak olan sayfada verilen yönlendirmeleri uygulamanız yeterli olacaktır.

SSK İşyeri Bildirgesi

SSK işyeri bildirgesi de tıpkı SSK prim ödemede olduğu gibi SSK kapsamında sadece nbsp;işyeri sahiplerini ilgilendirmektedir. SSK kurumu altında işyeri sahibi olan vatandaşlarımızın her bir çalışanlarını SSK'ya bildirmiş olmaları gerekmektedir. Ayrıca SSK işyeri bildirgesi yalnızca çalışan durumu için değil, işyeri değişikliği, devredilmesi ya da miras edilmesi gibi konular söz konusu olduğu takdirde de yapılması gereken bir bildirgedir. İşyeri bildirgesi miras durumu dışında 10 gün, miras durumu söz konusu olduğunda ise kişinin vefatından itibaren 3 ay süre içerisinde bu uygulama ile SSK'ya bildirilmesi zorunludur.

SSK E-Bildirge

SSK E-Bildirge uygulaması sayesinde adından da anlaşıldığı üzere, işverenler bildirgelerini internet üzerinden kolaylıkla bildirebilirler. Bu uygulama sayesinde SSK kapsamında işveren kişi ve kurumlar internet üzerinden çalıştırdıkları vatandaşlara ait prim belgelerini online olarak bildirebilirler. Ayrıca SSK E-Bildirge uygulaması sayesinde işverenler ödemeleri gereken tutarları da otomatik ödeme talimatı vererek ya da internet bankacılığı ile ödeyebilirler. Bu uygulama sayesinden SSK'ya gitmenize gerek kalmadan yalnızca internet üzerinden güvenli ve hızlı bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirmeniz artık mümkün.

TIKLA TC KİMLİK İLE SORGULAMA

SSK -SGK SORGULAMASI YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

TÜM SGK UYGULAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK DEKONT GÖRÜNTÜLEME

CEP TELEFONU İLE SGK HİZMET DÖKÜMÜ ALMAK

Cep telefonlarınızdan ilk işe giriş tarihinizi ve toplam hizmet gün sayınızı sorgulayabilirsiniz.

e- Devlet veri sorgulama sistemi

Yeni bir uygulama başlatan sgk.gov.tr, bu uygulaması ile vatandaşların site site gezerek yada sorgulama yaparak toplam hizmet gün toplamını öğrenmelerini kolaylaştırıyor. Peki bu işlem nasıl yapılıyor? Cep telefonlarınızdan hizmet gün toplamını öğrenmek için ne yapmanız gerekiyor? "PT yaz boşluk bırak T.C. Kimlik Numaranı yaz boşluk bırak AİLE SIRA NO"nu yaz 5502'ye kısa mesaj at. SGK nbsp;Hizmet Dökümü mesaj ile size iletilecektir.



LÜTFÜ KÖKSAL YAZILARI İÇİN TIKLAYIN - NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

Ne kadar emekli maaşı alabilirim?

gt;Hasan C.
15.02.1965 doğumluyum. 04.01.1988 tarihli Sigorta girişim ve 7.000 günüm var. 1985/1986 yıllarında 18 ay askerlik yaptım. Askerlik borçlanması yaparsam, ne kadar öderim, ne kadar emekli maaşı alırım, ne zaman emekli olabilirim? İlginize şimdiden teşekkür ederim.
CEVAP: nbsp;04.01.1988 tarihli Sigorta girişiniz ve 7.580 gününüz var. 25 yıl, 50 yaş ve 5.375 günle emekli olabilirsiniz. Askerliğiniz 04.01.1988 tarihinden önce olduğu için, 14 ayını borçlanırsanız, giriş tarihiniz 04.11.1986 olur ve 49 yaşınız dolduğu 15.02.2014 tarihinde emeklilik müracaatı yapabilirsiniz. 14 ay askerlik borçlanması 4.576,32 TL. Bugünkü şartlarda 1.640 TL civarında emekli maaşı bağlanabilir.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?


Ş. Ahmet E.
18.01.1962 doğumluyum. 1982/1984 yıllarında 20 ay askerlik yaptım. 01.11.1985 tarihli Sigorta girişim ve 1.526 günüm var. 2002/2010 yıllarında BAĞ-KUR ödedim. Ne zaman emekli olabilirim?
CEVAP: nbsp;01.11.1985 tarihli Sigorta girişiniz ve 4/a, 4/b mevzuatına göre ödenmiş toplam 4.556 gününüz var. 25 yıl, 49 yaş ve 5.300 günle emekli olabilirsiniz. 25 yılınız ve yaşınız dolmuş. 20 ay askerliğinizin tamamını öderseniz, giriş tarihiniz 01.03.1984 olur ve 5.225 günle emekli olursunuz. BAĞ-KUR'dan sonra Sigorta'ya 1.163 gün prim ödemişsiniz. 20 ay askerliğinizi borçlanıp, 97 gün daha öderseniz, 1.260 güne tamamlayarak emeklilik müracaatı yapabilirsiniz.


Nursel A.
26.02.1968 doğumlu bayanım. 12.05.1986 tarihli Sigorta girişim ve 1997 yılı sonuna kadar toplam 931 günüm var. 14.06.2011 tarihi itibariyle İsteğe Bağlı Tarım Sigortası ek 5'e göre ödüyorum. 2006 yılında doğum yaptım. Doğum borçlanmasını ödersem onunla birlikte, kaç gün sigortam olur, kaç yaşında ve ne zaman emekli olabilirim, doğum borçlanması ne kadar?
CEVAP: nbsp;01.09.1986 tarihi Sigorta girişiniz ve 1.757 gününüz var. Bir çocuk için 720 gün doğum borçlanması yapabilirsiniz ve 2.477 gününüz olur. 5.400 günle emekli olabilirsiniz. İki sene doğum borçlanması 7.845,12 TL'dir.


T. Engin
21.03.1956 doğumlu bayanım. 30.01.2004 tarihinde isteğe bağlı BAĞ-KUR ödemeye başladım. 30.06.2010 itibariyle isteğe bağlı prim ödemeyi kapatıp; 18.07.2010 itibariyle sigortalı çalışmaya başladım ve SSK'lı olarak halen çalışmaktayım. Hangi kurumdan, hangi yılda, yaş haddinden dolayı emekli olabilirim? İlginize teşekkür ederim.
CEVAP: nbsp;Verdiğiniz bilgilere göre;
- 60 yaş ve 5.400 günle BAĞ-KUR'dan kısmi emekli aylığı alabilirsiniz.
- Sigorta'ya 3.5 yıl prim öderseniz; 58 yaş, 25 yıl ve 4.500 günle Sigorta'dan emekli olabilirsiniz. Fakat 25 yılınız 30.01.2029 tarihinde doluyor. Bu tarihten önce emekli olamazsınız.
Bunun için BAĞ-KUR'a devam etmeniz daha uygun olabilir.

Hangi kurumdan ne zaman emekli olabilirim?

Lütfi Köksal/ lutfi.koksal@tg.com.tr

Feyzullah A.

11.10.1976 doğumluyum. 1994 yılında sigorta başlangıcım ve 330 günüm var. 01.05.2008 tarihi itibariyle BAĞ-KUR'a prim ödemekteyim. Hangi kurumdan ne zaman emekli olabilirim?

CEVAP: 06.09.1994 tarihli Sigorta girişiniz ve 4/a, 4/b mevzuatına göre ödenmiş toplam 2.430 gününüz var. BAĞ-KUR'a prim ödemeye devam ederseniz, 60 yaşınızda, 9000 günle BAĞ-KUR'dan emekli olabilirsiniz.

Son 3.5 yıl SSK'ya prim öderseniz; 25 yıl, 55 yaş ve 5.750 günle Sigorta'dan emekli olabilirsiniz. 5 yıl önce emekli olacağınız için, SSK'dan emekli olmayı tercih edebilirsiniz.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?

Burhan T.

04.07.1971 doğumluyum. 1989 yılından itibaren sigortalı çalışmaktayım. Ne zaman emekli olabilirim?

CEVAP: 25.09.1989 tarihli Sigorta girişiniz ve 6.948 gününüz var. Buna göre; 25 yıl, 51 yaş ve 5.450 günle emekli olabilirsiniz. Gününüz dolmuş. 51 yaşınızın dolduğu 04.07.2022 tarihinde emeklilik müracaatı yapabilirsiniz.

Adnan A.

09.09.1966 doğumluyum. 1990 yılında 8 ay kısa dönem askerlik yaptım. Askerliği borçlanmadım, borçlanmam gerekir mi? 1985 Mayıs ayında Sigorta başlangıcım ve 7.130 günüm var. Ne zaman emekli olabilirim? Teşekkür ederim.

CEVAP: 01.05.1985 tarihli Sigorta girişiniz ve 7.130 gününüz var. 25 yıl, 48 yaş ve 5.225 günle emekli olabilirsiniz. 25 yılınız ve gününüz dolmuş. 48 yaşınızın dolduğu 09.09.2014 tarihinde emeklilik müracaatı yapabilirsiniz. Askerliğiniz 01.05.1985 tarihinden sonra olduğu için, borçlanmanızın erken emekli olmanıza faydası olmaz.

Hüseyin B.

01.12.1971 doğumluyum. 26.09.1990 tarihinde stajyer öğrenci olarak sicil aldım. 1993-1995 yıllarında 19 ay askerlik yaptım. 01.02.1995 tarihinde isteğe bağlı pirim ödemeye başladım. 1996 yılında işe başladım ve 5.900 günüm var. Fazla primin maaşa etkisi olur mu, askerliği ödememde zaman farkı olur mu, en kısa zamanda nasıl emekli olurum?

CEVAP: Stajyerlik emeklilik için başlangıç sayılmıyor. 01.02.1995 tarihli Sigorta girişiniz ve 5.775 gününüz var. 25 yıl, 55 yaş ve 5.750 günle emekli olabilirsiniz. Askerliğiniz 01.02.1995 tarihinden önce olduğu için, 9 ayını borçlanırsanız, 54 yaşınızda emekli olursunuz. Gün sayısının fazla olması ve primlerin yüksekten ödenmesi emekli maaşının yüksek olmasına tesir eder.

Elif Ö.

17.08.1977 doğumlu bayanım. 1993 yılında SSK'lı oldum ve 579 günüm var. nbsp;2000-2003-2007 doğumlu 3 çocuğumuz var. Doğum borçlanması yapabilir miyim, kaç lira öderim? Ev hanımıyım. Primlerimi nasıl ödeyebilirim, hangi şartla emekli olabilirim? Saygılarımla.

CEVAP: 01.11.1996 tarihli SSK girişiniz ve 579 gününüz var. 20 yıl, 53 yaş ve 5.900 günle Sigorta'dan emekli olabilirsiniz. BAĞ-KUR'a isteğe bağlı prim öderseniz; 7.200 günle normal, 56 yaş ve 5.400 günle BAĞ-KUR'dan kısmi emekli aylığı alabilirsiniz. İki çocuk için istediğiniz zaman 4 yıl doğum borçlanması yapabilirsiniz. 4 yıl doğum borçlanması 16.450,56 TL'dir.



SSK'ya geçersem avantajlı olur mu?
Lütfi Köksal
calisandunyasi@tg.com.tr

M. Ali V.


02.03.1968 doğumluyum. 01.04.1986 tarihli SSK girişim ve 1.485 günüm var. 1988-1989 tarihleri arasında 18 ay askerlik yaptım. 19.03.1992-26.12.2013 tarihleri arası. nbsp;21 yıl 9 ay Bağ-Kur'um var ve halen devam etmekteyim. SSK'ya geçersem avantajlı olur mu? Askerliğimi borçlanırsam faydası olur mu, ne zaman emekli olabilirim?


CEVAP: nbsp;01.04.1986 tarihli Sigorta girişiniz ve 4/a, 4/b mevzuatına göre ödenmiş toplam 25 yıl 10 ay hizmetiniz var. 50 yaş ve 25 tam yıl ile emekli olabilirsiniz. Hizmet süreniz dolmuş. 15 ay askerlik borçlanırsanız, 49 yaşınızın dolduğu 02.03.2017 tarihinde emeklilik müracaatı yapabilirsiniz.
Sigorta'ya 3,5 yıl prim öderseniz; 25 yıl, 49 yaş ve 5.300 günle Sigorta'dan emekli olursunuz. SSK'da askerlik borçlanmasının faydası olmaz. SSK'dan emekli olmayı tercih edebilirsiniz.



NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?

Naip K.


18.04.1962 doğumluyum. 24.05.1989 BAĞ-KUR başlangıcım ve 4.913 günüm var.10.06.2010 tarihinde SSK'ya geçtim.1982-1983 yıllarında 20 ay askerlik yaptım. Askerliğimi borçlanırsam, ne zaman emekli olabilirim?


CEVAP: nbsp;24.05.1989 tarihli BAĞ-KUR girişiniz ve 4/a, 4/b mevzuatına göre ödenmiş toplam 5.262 gününüz var. 25 yıl, 51 yaş ve 5.450 günle emekli olabilirsiniz. BAĞ-KUR'dan sonra 4/a kapsamında 344 gün prim ödemişsiniz. 916 gün daha öderseniz 1.260 güne tamamlayarak SSK'dan emekli olursunuz. Askerlik borçlanmasına ihtiyacınız yoktur.

Münevver K.


01.07.1966 doğumlu bayanım. 01.12.1998 tarihli Sigorta girişim ve 120 günüm var. 01.09.2007 tarihi itibariyle Tarım BAĞ-KUR'a prim ödüyorum. 3.600 günle ne zaman emekli olabilirim? Sigorta'ya geçersem ne zaman emekli olurum? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.


CEVAP: nbsp;11.12.1998 tarihli Sigorta girişiniz ve 4/a, 4/b mevzuatına göre ödenmiş toplam 2.400 gününüz var. BAĞ-KUR'a 8 yıl 4 ay daha prim öderseniz; 56 yaşınızda, 5.400 günle BAĞ-KUR'dan kısmi emekli aylığı alabilirsiniz.
Hemen SSK'ya geçip, 3,5 yıl 4/a kapsamında prim öderseniz; 58 yaşınızda, 3.600 günle SSK'dan emekli olabilirsiniz.


Gönül K.


13.05.1962 doğumlu bayanım. 13.05.1980 tarihli BAĞ-KUR girişim ve 9 ay 29 gün hizmetim var. 2 çocuğumuz var. Doğum borçlanması yapabilir miyim, ne zaman emekli olabilirim? Buna göre emeklilik için Bağ-Kur'u veya Sigortanın hangisini tercih edebilirim? Teşekkür ederim.


CEVAP: nbsp;BAĞ-KUR'a prim ödemeye devam ederseniz, 56 yaşınızda, 5.400 günle kısmi emekli aylığı alabilirsiniz. BAĞ-KUR'da doğum borçlanması yoktur.
Sigorta'ya prim öderseniz; 50 yaş ve 3.600 günle Sigorta'dan emekli olabilirsiniz.


Hasan D.


04.04.1969 doğumluyum. 01.01.1987 tarihli Sigorta girişim ve 5.300 günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?


CEVAP: Verdiğiniz bilgilere göre; 25 yıl, 50 yaş ve 5.375 günle emekli olabilirsiniz. 25 yılınız dolmuş. 75 gün daha prim öderseniz, 50 yaşınızın dolduğu 04.04.2019 tarihinde emeklilik müracaatı yapabilirsiniz.

Hizmet dökümümde doğum borçlanması görülmüyor. Bunun için ne yapabilirim?

gt;Canan Ö.

25.11.1970 doğumluyum. Sigortaya giriş tarihim 1987. Fakat bu tarih öğrencilik stajı olduğu için sayılmıyor deniyor. Prim ödeme 1990 yılında başlıyor. 2008'de Kanun değişince BAĞ-KUR'a geçmemek için 3 yıl 5 ay daha ödeyip, 2012 yılında durdurdum. Daha sonra 2 yıl doğum borçlanması yaptım. Şu an emeklilik için 3.5 yılım kalması gerekiyor. 2014 yılı başında aktif Sigorta'ya giriş yaptım. Hizmet dökümümde doğum borçlanması görülmüyor. 720 gün prim ödemiş sayılmıyor muyum? Ne zaman emekli olabilirim? Bilgi verirseniz sevinirim.

CEVAP: 22.06.1990 tarihli Sigorta girişiniz ve 720 gün doğum borçlanması ile birlikte 4/a, 4/b mevzuatına göre ödenmiş toplam 4.169 gününüz var. 20 yıl, 47 yaş ve 5.450 günle emekli olabilirsiniz. 5.450 güne tamamlamak için 1.281 gün daha 4/a mevzuatına göre prim ödeyeceksiniz. Ödeme makbuzu ile ilgili SGM Müdürlüğü'ne müracaat ederek doğum borçlanmasını işletebilirsiniz.


NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?

gt;Dursun Ö.

20.06.1970 doğumluyum. 01.01.1990 tarihli Sigorta girişim var. 1990-1991 yıllarında 18 ay askerlik yaptım. Ne kadarını borçlanabilirim, ne zaman emekli olabilirim?

CEVAP: 01.01.1990 tarihli Sigorta girişiniz ve 5.036 gününüz var. 25 yıl, 52 yaş ve 5.525 günle emekli olabilirsiniz. Askerliğiniz 01.01.1990 tarihinden sonra olduğu için, borçlanmanızın erken emekli olmanıza bir faydası olmaz.

gt;Ahmet Ö.

07.09.1966 doğumluyum. 01.03.1988 tarihli Sigorta girişim var. Askerliğimi 1986 yılında yaptım. Askerliğimi yatırdığımda emekliliğim öne gelir mi, kaç aylık borçlanmam gerekir, ne kadar öderim? Teşekkür ederim.

CEVAP: Verdiğiniz bilgilere göre; 25 yıl, 50 yaş ve 5.375 günle emekli olabilirsiniz. Askerliğiniz 01.03.1988 tarihinden önce olduğu için, 16 ayını borçlanırsanız giriş tarihiniz 01.11.1986 olur ve 49 yaşınızın dolduğu 07.09.2015 tarihinde, 5.300 günle emeklilik müracaatı yapabilirsiniz. 16 ay askerlik borçlanması 5.483,52 TL'dir.

gt;İbrahim G. nbsp; nbsp;

23.08.1967 doğumluyum. 01.07.1989 tarihli BAĞ-KUR girişim var. Sigortalı çalışmaktayım. Ne zaman emekli olabilirim? Şimdiden teşekkür ederim.

CEVAP: 01.07.1989 tarihli BAĞ-KUR girişiniz ve 4/a, 4/b mevzuatına göre ödenmiş toplam 1.253 gününüz var. 25 yıl, 51 yaş ve 5.450 günle SSK'dan emekli olabilirsiniz. Veya 60 yaşınızda, 3.600 günle yaştan emekli olursunuz.

gt;Mazlum Y.

25.10.1956 doğumluyum. 1995 tarihli Bağ-Kur girişim ve 2 yıl yurt dışı hizmetim var. 20 ay askerlik yaptım. Hangi kurumdan, ne zaman emekli olabilirim?

CEVAP: Bağ-Kur'da 2.534 gün hizmetiniz var. Sigorta'ya sadece 1.260 gün prim öderseniz, 60 yaşınızda, 3.600 günle, yaştan emekli olabilirsiniz. Bağ-Kur'a prim ödemeye devam edip, yurt dışı ve askerlik borçlanmasını yaparsanız; 58 yaşınızda, 5.400 günle Bağ-Kur'dan Kısmi Emekli Aylığı alabilirsiniz.


Emekli Sandığı'ndan emekli olma şansım var mı?

Lütfi Köksal

lutfi.koksal@tg.com.tr


Zarif K.

13.10.1987-17.04.1993 tarihleri arasında memur olarak görev yaptım. Aynı tarihten 15.09.2003 tarihine kadar bir iş yerinde sigortalı olarak çalıştım. 07.08.2003-17.11.2011 tarihleri arasında tekrar memurluk yaptım. 15.12.2011 tarihi itibariyle sigortalı olarak çalışmaktayım. Ne zaman emekli olabilirim, Emekli Sandığı'ndan emekli olma şansım var mı?

CEVAP: Verdiğiniz bilgilere göre; 01.12.1987 tarihli Emekli Sandığı girişiniz ve 4/a, 4/c mevzuatına göre ödenmiş toplam 8.993 gününüz var.

25 yıl, 50 yaş ve 5.375 günle SSK'dan emekli olabilirsiniz. Tüm şartlar tahakkuk etmiş. Fakat Emekli Sandığı'ndan sonra Sigorta'ya 825 gün prim ödemişsiniz. 435 gün daha öderseniz, 2829 sayılı Kanuna göre 1.260 güne tamamlayarak SSK'dan emekli olabilirsiniz.

-SSK'dan emekli olmanız için 15 ay daha prim ödeyeceksiniz.

-SSK'ya 1.260 günden az prim ödediğiniz için; 9.000 günle Emekli Sandığı'ndan bir sene önce emekli olma şansınız var.

-SGM Müdürlüğü'ne hizmet birleştirmesi için müracaat edebilirsiniz. Emekli Sandığı'nda 9.000 günü garanti edince; SSK'ya emekli müracaatında bulunursunuz. SSK'da 1.260 gün olmadığı için ve Emekli Sandığı'ndan emekliliğe hak kazandığınız için, SSK dosyanızı Emekli Sandığı'na gönderir ve Emekli Sandığı'ndan emekli maaşınız bağlanır.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?

Zübeyir Y.

15.05.1964 doğumluyum. 1988 yılından itibaren sigortalı çalışıyorum. 1986-1987 yıllarında 18 ay askerlik yaptım ve borçlanıp ödedim. Ne zaman emekli olurum, ne kadar emekli aylığı alabilirim?

CEVAP: 18 ay askerliğiniz 01.10.1988 tarihinden önce olduğu için giriş tarihiniz 01.04.1987 oluyor. Askerliğiniz dâhil 9.207 gününüz var. 25 yıl, 50 yaş ve 5.375 günle emekli olabilirsiniz. 50 yaşınızın dolduğu 15.05.2014 tarihinde emeklilik müracaatı yapabilirsiniz ve 1.819 TL civarında emekli maaşı bağlanabilir.

Eyüp Y.

01.01.1963 doğumluyum. 20.05.1985 tarihli Sigorta girişim ve 4.247 günüm var. 18 ay askerliğimi ödersem, daha ne kadar ödemem gerekir?

CEVAP: 20.05.1985 tarihli Sigorta girişiniz ve 4.247 gününüz var. 25 yıl, 47 yaş ve 5.225 günle emekli olabilirsiniz. 25 yılınız ve yaşınız dolmuş. 18 ay askerliğinizin tamamını borçlanıp, 438 gün de prim öderseniz, 5.225 günle emekli olursunuz.

Hanife A.

01.02.1959 doğumlu bayanım. 01.06.2003 tarihinden itibaren sigortalı olarak çalışmaktayım ve 3600 günüm var. 50 yaş ve 3.600 günle yaştan ne zaman emekli olabilirim?

CEVAP: İlk işe giriş tarihiniz 08.09.1999'dan sonra olduğu için, 15 yıl, 50 yaş ve 3.600 günle SSK'dan yaştan emekli olma şansınız yoktur. Ancak 58 yaş, 25 yıl ve 4.500 günle SSK'dan yaştan emekli olabilirsiniz. 25 yılınız 01.06.2028 tarihinde doluyor. Emekli olabilmek için bu tarihi bekleyeceksiniz.

Son 3.5 yıl BAĞ-KUR'a prim öderseniz, 60 yaş ve 5.400 günle BAĞ-KUR'dan kısmi emekli aylığı alabilirsiniz.


Hizmet dökümümde doğum borçlanması görülmüyor. Bunun için ne yapabilirim?

Lütfi Köksal/ lutfi.koksal@tg.com.tr

gt;Canan Ö.

25.11.1970 doğumluyum. Sigortaya giriş tarihim 1987. Fakat bu tarih öğrencilik stajı olduğu için sayılmıyor deniyor. Prim ödeme 1990 yılında başlıyor. 2008'de Kanun değişince BAĞ-KUR'a geçmemek için 3 yıl 5 ay daha ödeyip, 2012 yılında durdurdum. Daha sonra 2 yıl doğum borçlanması yaptım. Şu an emeklilik için 3.5 yılım kalması gerekiyor. 2014 yılı başında aktif Sigorta'ya giriş yaptım. Hizmet dökümümde doğum borçlanması görülmüyor. 720 gün prim ödemiş sayılmıyor muyum? Ne zaman emekli olabilirim? Bilgi verirseniz sevinirim.

CEVAP: 22.06.1990 tarihli Sigorta girişiniz ve 720 gün doğum borçlanması ile birlikte 4/a, 4/b mevzuatına göre ödenmiş toplam 4.169 gününüz var. 20 yıl, 47 yaş ve 5.450 günle emekli olabilirsiniz. 5.450 güne tamamlamak için 1.281 gün daha 4/a mevzuatına göre prim ödeyeceksiniz. Ödeme makbuzu ile ilgili SGM Müdürlüğü'ne müracaat ederek doğum borçlanmasını işletebilirsiniz.


NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?


gt;Dursun Ö.

20.06.1970 doğumluyum. 01.01.1990 tarihli Sigorta girişim var. 1990-1991 yıllarında 18 ay askerlik yaptım. Ne kadarını borçlanabilirim, ne zaman emekli olabilirim?

CEVAP: 01.01.1990 tarihli Sigorta girişiniz ve 5.036 gününüz var. 25 yıl, 52 yaş ve 5.525 günle emekli olabilirsiniz. Askerliğiniz 01.01.1990 tarihinden sonra olduğu için, borçlanmanızın erken emekli olmanıza bir faydası olmaz.


gt;Ahmet Ö.

07.09.1966 doğumluyum. 01.03.1988 tarihli Sigorta girişim var. Askerliğimi 1986 yılında yaptım. Askerliğimi yatırdığımda emekliliğim öne gelir mi, kaç aylık borçlanmam gerekir, ne kadar öderim? Teşekkür ederim.

CEVAP: Verdiğiniz bilgilere göre; 25 yıl, 50 yaş ve 5.375 günle emekli olabilirsiniz. Askerliğiniz 01.03.1988 tarihinden önce olduğu için, 16 ayını borçlanırsanız giriş tarihiniz 01.11.1986 olur ve 49 yaşınızın dolduğu 07.09.2015 tarihinde, 5.300 günle emeklilik müracaatı yapabilirsiniz. 16 ay askerlik borçlanması 5.483,52 TL'dir.


gt;İbrahim G. nbsp; nbsp;

23.08.1967 doğumluyum. 01.07.1989 tarihli BAĞ-KUR girişim var. Sigortalı çalışmaktayım. Ne zaman emekli olabilirim? Şimdiden teşekkür ederim.

CEVAP: 01.07.1989 tarihli BAĞ-KUR girişiniz ve 4/a, 4/b mevzuatına göre ödenmiş toplam 1.253 gününüz var. 25 yıl, 51 yaş ve 5.450 günle SSK'dan emekli olabilirsiniz. Veya 60 yaşınızda, 3.600 günle yaştan emekli olursunuz.


gt;Mazlum Y.

25.10.1956 doğumluyum. 1995 tarihli Bağ-Kur girişim ve 2 yıl yurt dışı hizmetim var. 20 ay askerlik yaptım. Hangi kurumdan, ne zaman emekli olabilirim?

CEVAP: Bağ-Kur'da 2.534 gün hizmetiniz var. Sigorta'ya sadece 1.260 gün prim öderseniz, 60 yaşınızda, 3.600 günle, yaştan emekli olabilirsiniz. Bağ-Kur'a prim ödemeye devam edip, yurt dışı ve askerlik borçlanmasını yaparsanız; 58 yaşınızda, 5.400 günle Bağ-Kur'dan Kısmi Emekli Aylığı alabilirsiniz.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...