İBB: 1 - Galatasaray: 3

İBB: 1 - Galatasaray: 3

FUTBOL Haberleri

Spor Toto Süper Lig'in 10.haftasında Galatasaray, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-1 mağlup etti.

Rüzgarıyla meşhur Olimpiyat Stadı'nda Belediyespor'a karşı oynadığı son 2 maçı da kaybeden Galatasaray, hafif meltem bir havada 3 puana umduğundan kolay ulaştı. Belediyesporlu futbolcular, 6. dakikada Dany'nin, ceza sahasının hemen önünde Webo'yu indirdiği pozisyonda 'son adamdı, kırmızı kart' feryadı bastı ama faul bile çıkmadı. 11'de Dany'nin uzun pasında ceza alanına giren Burak, partneri Umut'a bıraktı; golcü futbolcu da topu ağlarla zorlanmadan buluşturdu: 1-0. nbsp;43'te Selçuk'un pasında Burak, sağ çaprazdan kaleye sert bir şut gönderdi; kaleci Eduardo'nun kurtarışını takip eden Selçuk topu boş kaleye bıraktı: 2-0. nbsp;

KRİZİ ZAYATTE ÖNLEDİ
Cluj'u düşünen G.Saray yormadı kendini ama baskıyı yedi ikinci 45'in ilk çeyreğinde. Yüklenen Belediye 61'de sonuca gitti. Efe'nin uzun topuna hareketlenen Turgay, gereksiz açılan Muslera'yı topu üzerinden aşırtarak avladı: 2-1. Kısa süreli panik yaşayan G.Saray'ın imdadına Zayatte yetişti! 65'teki Emre Çolak'ın soldan ortasında yaptığı kafa vuruşuyla topu kendi filelerine gönderdi: 3-1. Burak 80 ve 82'de iki uygun fırsatı harcarken; uzatmadaki Hamit'in mükemmel pasında topu bomboş durumda altı pastan dışarı vuran Emre Çolak, kaçırdığı bu gole kendi de şaşırdı. Maçın başında Dany'yi atmayan Hüseyin Göçek'in son dakikalarda Zayatte'nin Selçuk'a yaptığı hareketi de görmezden gelmesi ilginçti.

MÜTHİŞ ÜÇLÜ İŞ BAŞINDA
Sarı-kırmızılı takımın iki golcüsünden Umut Bulut dün 8. golünü atarken, nbsp;Burak Yılmaz iki golde de büyük rol sahibiydi. İlk golde Umut'a adeta 'al da at' diyen Burak, Selçuk'un golünde de bazukasıyla hazırlayıcı oldu. Umut'la Burak toplamda 14 gole erişerek Süper Lig'de tam 12 takımın attığı gol sayısını geçmiş oldu.

EKONOMİST TERİM!

ZORLU PERİYOT BAŞLIYOR
G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, maç sonrası açık yüreklilikle Cluj maçını düşündükleri için fazla efor sarfetmediklerine vurgu yaptı. "Zorlu bir periyoda giriyoruz. Cluj'a, Mersin'e, Braga'ya gideceğiz. Kupa maçları da devreye giriyor. Oyuncularımdan önde pres yapmadan maça başlamalarını istedim" diyen Fatih hoca, "Elimizde bir malzeme var. Bu oyuncu profilini en ekonomik şekilde kullanmak zorundayız. Belediye gibi güçlü, her an ne yapacağı belli olmayan bir rakibe karşı oynamak da; üstelik bu sahada kolay değil. Önemli bir maç öncesi puan kaybetmedik. Kazanma alışkanlığını tekrar ediniyoruz. Onun için sevinçliyim" sözlerini kullandı.

SON BİR SÖZÜMÜZ VAR
Şampiyonlar Ligi'nde daha son sözlerini söylemediklerini belirten Terim, "Manchester maçında hakem faciası vardı. Braga'yı neredeyse alanından hiç çıkarmadık. Cluj maçında o yağmura, o sahaya rağmen gol arayan bir G.Saray vardı sahada. Ama Cluj'un defansı övüldü!. Şampiyonlar Ligi'nde oynadığımız futbolun karşılığını alamadık. İnşaallah son sözümüzü güzel söyleriz. Bunun için de Cluj'u yenmek şart. Ben oyuncularıma güveniyorum" açıklaması yaptı. Hamit Altıntop da performansının yavaş yavaş arttığını belirterek, "Yine de istediğim seviyede değilim. Şampiyonlar Ligi'nde bir ihtimal var ve biz o ihtimale inandık" şeklinde konuştu. nbsp;

DANY: FAUL YOK
G.Saray'ın tandem oyuncusu Dany maç sonrası, "İyi bir moral oldu. Webo'yla pozisyonum faul değildi, ufak temasta kendini yere bıraktı" derken Eboue ise, "Önemli bir üç puan aldık ve özgüvenimiz arttı. İyi oynadık ancak şimdi önümüzdeki Cluj maçına odaklanmamız gerek" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...