Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elektronik sigaralara bilgisayara virüsü bulaştırabilir

Elektronik sigaralara bilgisayara virüsü bulaştırabilir

TEKNOLOJİ Haberleri

The Guardian'ın Reddit'e dayanarak bildirdiğine göre bilgisayarlar elektronik sigaralardan ve küçük elektronik aygıtlardan virüs kapabilirler.

The Guardian'ın bildirdiğine göre kullanıcılar elektronik sigaralarını sıklıkla USB girişi yoluyla bilgisayarlardan şarj ediyorlar. USB çiplerin ise yeniden programlanmaya karşı savunmaları bulunmuyor.
Reddit kullanıcılarından biri olan üst düzey bir şirket yöneticisi bu yolla dışarıya bilgi sızdırılması yüzünden zarar gördüğünü anlattı. Bilgi sızdırılmasını sağlayan zararlı programın kaynağı uzun süre belirlenememişti. Ancak daha sonra kullanıcının sigara içmeyi bıraktığı, elektronik sigara içmeye ve elektronik sigarayı USB girişinden şarj ettiği ortaya çıktı.
Daha önce basında yer alan haberlere göre 100 kişi elektronik sigaralar ve diğer şarj cihazlarının yol açtığı sorunlardan dolayı işlerinden olmuştu.
TradeMicro güvenlik şirketi danışmanı Rick Ferguson elektronik sigaralardan virüs bulaşma olasılığını yüksek gördüğünü söylüyor. Ferguson yaptığı açıklamada "Zararlı programlar elektronik resim çerçevesi, müzik yürütücüleri ve diğer cihazlardan bulaşabilir' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...