Google 24 Kasım'ı unutmadı, işte Öğretmenler Günü doodle'ı

Google 24 Kasım'ı unutmadı, işte Öğretmenler Günü doodle'ı

TEKNOLOJİ Haberleri

Google, 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel doodle yaptı

Google, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla arama sayfasında yer alan logosunu değiştirerek bugüne özel kalem ve kitap gibi detayları barındıran bir logo haline getirdi. Özel günlerde hazırladığı bu Doodle'lar arasına 24 Kasım Öğretmenler Günü logosu da böylelikle yer almış oldu.

24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinlikleri

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Ankara'da 204 eğitim neferini ağırlayacak. nbsp; Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, etkinlikler kapsamında 81 ilden gelen 204 öğretmenle bugün saat 09.00'da Anıtkabir'i ziyaret edecek.
Avcı, daha sonra MEB Merkez Bina Başöğretmen Salonu'nda saat 10.00'da öğretmenleri kabul edecek. Öğretmenler, 11.00'de Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Başbakanlık Yeni Bina'da kabul edilecek. nbsp; 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama töreni ise saat 14.30'da Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenecek.Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın öğretmenlere hitaben konuşma yapacağı törende, emekli bir öğretmen ve 81 ilden gelenleri de temsilen bir öğretmen konuşacak. nbsp; Her şehirden gelen öğretmenler, ayrıca 17.30'da Meclis'te de ağırlanacak. nbsp; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise saat 19.00'da öğretmenleri kabul ederek resepsiyon verecek. nbsp;

Bakan Avcı'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla görüntülü mesaj yayımladı. Bakan Avcı, yaklaşık 1,5 dakika süren görüntülü Öğretmenler Günü mesajına "Sevgili öğretmenlerim" diyerek başladı. nbsp; Atatürk'ün 24 Kasım 1928'de "başöğretmen" sıfatını alması vesilesiyle, 24 Kasım gününün her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlandığını ifade eden Avcı, bütün öğretmenlerin bu anlamlı gününü gönülden kutladığını belirtti.
Öğretmenliğin bir ömür boyu sürdüğünün altını çizen Avcı, görünüşte emekli olan öğretmenlere de sağlık ve mutluluk içerisinde nice yıllar diledi.
Hayatını kaybeden bütün öğretmenlere de rahmet dileyen Avcı, mesajına şunları kaydetti:
"Öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakarca görev yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz. nbsp; Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz. nbsp; Sevgili öğretmenlerim, sizlerin de yakinen müşahede ettiğiniz gibi, şu son yıllarda, eğitim konusunda yüzümüzü güldüren, milletçe hepimizi gururlandıran çok önemli gelişmeler kaydettik. Ama eğitim alanında elde edilen hiçbir gelişmeyi, hiçbir başarıyı yeterli göremeyiz. Bu yüzden öğretmenlerimize ve öğrencilerimize durmadan, yorulmadan çok daha iyi imkanlar sağlamanın gayreti içerisinde olacağız. Bu vesileyle tekrar 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyor, gözlerinizden öpüyorum."
Bakan Avcı'nın mesajı, Bakanlığın internet sayfasında intro olarak yer alacak ve televizyonlarda Öğretmenler Gününde yayımlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...