Twitter'da av mevsimi başladı

Twitter'da av mevsimi başladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal paylaşım platformlarında açılan sahte hesapların tespit edilebilmesi için Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde özel bilişim ekibi kuruldu.

Twitter gibi sosyal medya şirketlerinin kişi profili bilgilerini devlet ile paylaşmak zorunda kılan yeni bir tasarı için kollar sıvanırken, bir yandan da yine sosyal medya ağlarında açılan sahte hesaplarla ilgili ilk operasyon düzenlendi. Sahte profile sahip Twitter kullanıcılarına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine karşı Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel bilişim ekibinin yürüttüğü ilk operasyonunda, başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan gibi devlet yetkililerin "küfür ve hakaret" ettikleri gerekçesiyle üç kişi gözaltına alındı. Ekipler, yaklaşık üç ay boyunca çeşitli kullanıcılara VPN ya da Tor gibi programlar kullanmalarını tavsiye eden "kaan_kursat" isimli hesabı incelemeye aldı. Ekipler, söz konusu kullanıcının "Fuat Avni'ye, "Tor kullanın rahat edin, böyle saçma sapan muhabbetlere girmeyin Fuatlar Avniler" şeklinde tweet yazdığını tespit etti Ekipler, yoğun çaba sonucu e-posta adresi üzerinden paylaşımların Eyüp'te oturan Ayten K.'nın internet aboneliğinden yapıldığını tespit etti. İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, "Kaan_kursat" kullanıcısının, farklı iki Twitter hesabına sahip Sultangazi'de oturan Serpil I. ve Muğla'nın Fethiye ilçesinde oturan Serap K. ile iletişim halinde olduğunun tespit edilmesi üzerine, belirtilen adreslerde arama yapılması ve kişilere ait cihazlara el konulması kararını verdi. Talimat üzerine operasyon düzenleyen asayiş ekipleri, kimliği tespit edilen Veli Hasan K, Serpil I. ve Serap K'yı evlerinde gözaltına da aldı. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...