Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Android kilit ekranı açığı korkutuyor

Android kilit ekranı açığı korkutuyor
Fotoğraf Başlığı Android kilit ekrani açigi korkutuyor

Kilit ekranınıza şifre bile koysanız, Android'li cihazınızın güvende olduğunu düşünmeyin!

Kaydet
a- | +A
Android işletim sistemi üzerinde, saldırganların kilit ekranını etkisiz hale getirip kilitli bir cihazın tüm kontrolünü ele geçirebilecekleri bir güvenlik açığı keşfedilmiş durumda.


Android güvenlik ekibi, Texas Üniversitesi tarafından ortaya çıkarılan problemi, bu ay gelecek bir güncelleme ile ortadan kaldıracağını bildirdi. Güvenlik açığı Android 5.0 ve 5.1.1 yapı LMY48M arasındaki sürümleri etkilemiş görünüyor.


Saldırı, cihaza fiziksel olarak erişim sağlayabilen saldırgan tarafından gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca cihazın şifre korumalı olması gerek. Kamera uygulaması etkinken parola alanına uzun bir dize girilerek kilit ekranının çökmesi sağlanıyor. Bu aşamadan sonra cihaza tam erişim sağlayan saldırganların tüm kişisel bilgilere ulaşabilmeleri mümkün hale geliyor.


Henüz düzeltme almayan kullanıcılar geçici çözüm olarak PIN veya desen tabanlı kilit kullanabilirler.

Kaynak: Chip
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.