İsrail'in Esad'ın gitmesini istemiyor

İsrail'in Esad'ın gitmesini istemiyor

DÜNYA Haberleri

İsrail ordusu eski komutanı Dan Hautz, Suriye'de yönetime kimin geleceği belli olmadıkça da kimsenin Esad'ı değiştirmeyeceğini söyledi.

İsrail ordusu eski komutanı Dan Halutz, İsrail'in Suriye 'de "radikaller tarafından doldurulacak bir otorite boşluğu yerine Beşar Esad 'ın başkanlığını tercih edeceğini" söyledi. "Suriye rejimi her gün vatandaşlarını öldürüyor ama Suriye'de muhalifler arasında El-Kaide gibi aşırı İslamcılar olduğunu kabul etmemiz gerekir" diyen İsrailli komutan, "İsrail için daha iyi olan nedir sorusu önemli ve biz kötü bir rejimi, tanımadığımız çok kötü bir rejim ile değiştirmek istiyor muyuz iyi düşünmeliyiz" ifadesini kullandı. Halutz, "Dünyanın geri kalanı da Esad rejiminden sonra Suriye'de yönetime kimin geleceğini bilmeden Esad'ı değiştirmeyi düşünmüyor gibi görünüyor. Alternatiflerin, bölgenin istikrarını tehlikeye atacağı düşünülüyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...