Suudi Arabistan'da kaçak işçi operasyonunda 1 ölü

Suudi Arabistan'da kaçak işçi operasyonunda 1 ölü

DÜNYA Haberleri

Suudi polisinin Cidde'de düzenlediği operasyonda, silahla vurulan Afrikalı bir göçmen öldü.

Suudi Arabistan polisinin Cidde'de düzenlediği operasyonda, Afrikalı bir göçmenin silahla vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Cidde emniyet yetkililerinden teğmen Nevaf el-Bouk, yaptığı açıklamada, polislerin Cidde'nin kenar mahallelerinde çoğunlukla göçmenlerin yaşadığı bölgede, kimlik sorgusu yaparken Afrikalı işçilerin güvenlik güçlerine direndiği ve bir grubun bu esnada polise saldırdığını ifade etti. Çıkan arbedede polisin grubu dağıtmak için ateş açmak zorunda kaldığını aktaran Bouk, bu sırada kimliği ve ülkesi açıklanmayan bir Afrikalı işçinin silahla vurularak, öldüğünü kaydetti.

Suudi Arabistan polisi, geçen yıl kasım ayından bu yana ülke çapında kaçak işçilere karşı operasyonlar düzenliyor. Bu operasyonlarda zaman zaman polis ve işçiler arasında çatışmalar da yaşanıyor.

Bu kapsamda şu ana kadar 1.5 milyona yakın işçiyi ülkelerine gönderdiği belirtilen Suudi hükümeti, "Suudileştirme" programı çerçevesinde kendi vatandaşlarına iş imkanları oluşturmaya çalışıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...