Kuzey Irak'tan peşmerge'ye onay çıktı!

/ Kaynak: AA
Kuzey Irak'tan peşmerge'ye onay çıktı!

DÜNYA Haberleri  / AA

Kuzey Irak Parlamentosu, Peşmerge'nin Türkiye üzerinden Kobani'ye geçişini onayladı.

Türkiye'nin, Peşmergenin Kobani'ye geçişi için kapıyı açmasının ardından sıcak bir gelişme yaşandı. Bugün Kuzey Irak Parlamentosu Kobani'ye Peşmerge gönderilmesine ilişkin kararı oy birliğiyle onayladı.
nbsp;
200 KİŞİ BÖYLE SEÇİLECEK
nbsp;Öte yandan Irak Türkmen Değişim Listesi Milletvekili Muhammed nbsp;İlhanlı, Kobani'ye gidecek yaklaşık 200 Peşmergenin daha çok ağır silah nbsp;kullanacak kişilerden seçileceğini belirtti. nbsp;Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu'ndaki kapalı oturuma nbsp;katılan İlhanlı, verilen arada AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kobani'ye nbsp;gönderilecek yaklaşık 200 Peşmerge, ağır silahlarla gidecek ve ağır silah nbsp;kullanacak. Daha çok manevi ve lojistik bir destek olacak" dedi. nbsp;Peşmergenin, Türkiye üzerinden Kobani'ye geçeceğini ifade eden nbsp;İlhanlı, "Batı ülkelerinden gelen yeni silahların bir kısmı, bu Peşmergelerle nbsp;bölgeye gönderilecek. Terör örgütü IŞİD'e karşı savaşan Halk Savunma Birlikleri nbsp;(YPG) bu silahları kullanamıyor. Peşmerge, ağır silah kullanmak suretiyle YPG'ye nbsp;destek verecek" diye konuştu. İlhanlı, parlamentodaki kapalı oturumda konuşan Peşmerge Bakanı nbsp;Mustafa Seyid Kadir'in, "Mesut Barzani, başından beri Türkiye ve ABD ile sürekli nbsp;irtibatta. Peşmerge, bölgeye gitmeye hazır" şeklindeki sözlerini de aktardı. nbsp;
nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...