İsrail'de taşa karşı demir yumruk çağrısı

/ Kaynak: AA
İsrail'de taşa karşı demir yumruk çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Ekonomi Bakanı Bennett, Doğu Kudüs'te meydana gelen olaylara "demir yumrukla karşılık verilmesi"ni istedi.

nbsp;İsrail Ekonomi Bakanı Naftali Bennett, Doğu Kudüs'te meydana gelen olaylara "demir yumrukla karşılık verilmesi" çağrısında bulundu.

İsrail radyosuna konuşan Bennett, İsrail güçlerine taş atılmasına tepki göstererek, "Düşmanlarımızı harekete geçiren şeyin çaresizlik olduğu düşüncesi kabul edilemez. Aksine bizi buradan kovma umuduyla eylemde bulunuyor, zalimce davranarak pes edeceğimizi ve gideceğimizi sanıyorlar" ifadelerini kullandı.Başbakan Binyamin Netanyahu'ya yeni yerleşim birimleri inşa izinlerini onaylama çağrısında bulunan Bennett, "Egemenlik olmadan güvenlik olmaz. Demir yumrukla cevap verilecek bir terörist saldırı beklemeye gerek yok. Bunun için tedbirimizi alabiliriz" diye konuştu.Bennett, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı "çocuk öldürmeye teşvik eden düşman" olarak niteleyerek, Abbas'ın, Filistinli sürücünün kullandığı aracın tramvay durağına girmesi sonucu meydana gelen olayı kınamadığını söyledi.Kudüs'te dün akşam saatlerinde bir aracın tramvay durağına girmesi sonucu 2'si ağır 8 kişi yaralanmış, 3 aylık bir bebek ise ölmüştü.İsrail güçlerine taş atan Filistinlilere hapis, uzaklaştırma ve ev hapsi gibi cezalar verildiği belirtiliyor.İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, asker ve polislere taş atılmasını önlemek için "gerekli tüm yolların kullanılacağını" söylemişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...