IŞİD'den kurtuldu ama Hollanda yargılıyor

IŞİD'den kurtuldu ama Hollanda yargılıyor

DÜNYA Haberleri

Türk kökenli militanla evlenmek için Suriye'ye giden, daha sonra annesi tarafından kurtarılan 19 yaşındaki Hollandalı kız, hakim karşısına çıkıyor.

Hollanda, Suriye'den annesinin kurtardığı 19 yaşındaki Aicha'yı konuşuyor. Türkiye kökenli Hollanda vatandaşı Ömer Yılmaz'la evlenmek için Suriye'ye giden Aicha, annesiyle birlikte ülkesine döndü ve halen Maastricht kentinde gözaltında tutuluyor.


Aicha ülke güvenliğine tehdit oluşturmakla suçlanıyor. Yargılanmasına ise üç ay sonra başlanması bekleniyor.


19 yaşındaki kızın Suriye hikayesi ise, sadece Hollanda değil tüm dünya da geniş yankı buldu.


Aicha, sosyal medya üzerinden tanıştığı Suriye'de savaşan militan Ömer Yılmaz'a aşık oldu. Hollandalı genç kız Yılmaz'la evlenmek için geçen ay Suriye'nin Rakka kentine gitti.


Ancak işler istediği gibi gitmedi. Aicha, "Ona çok inandım. Onun için her şeyimi verdim" dediği ömer yılmaz'ın kendisini "bir köle gibi kullanıp attığını" söylüyor.


Genç kız, en sonunda geçen hafta annesinden yardım istedi. Anne Monique hemen harekete geçerek bölgeye gitti ve kızını kurtardı.


Anne- kız Çarşamba günü Türkiye üzerinen ülkelerine döndü.


Yılmaz'ın halen Hollanda ordusundayken edindiği deneyimle Suriyeli militanlara eğitim verdiği belirtiliyor.
IŞİD'den kurtuldu ama Hollanda yargılıyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...