Türkiye'nin yardımı bakanı şaşırttı!

/ Kaynak: AA
Türkiye'nin yardımı bakanı şaşırttı!

DÜNYA Haberleri  / AA

TİKA, Ebola ile mücadele için Gambiya'ya sağlık ekipmanları bağışladı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Gambiya Sağlık Bakanlığı'na Ebola ile mücadele kapsamında sağlık ekipmanları bağışında bulundu. Yardım kolilerini açınca hayretini gizleyemeyen Gambiya Sağlık Bakanı Sey, "Şimdiye kadar Avrupa'dan bize hep kullanılmış eski tıbbi malzemeler gönderilirdi. Bu malzemelerin hiç biri kullanılmamış" dedi.

Başkent Banjul'da Sağlık Bakanlığı bahçesinde düzenlenen teslim törenine Gambiya Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Ömer Sey, Türkiye'nin Banjul Büyükelçisi Ergin Soner, TİKA Dakar Program Koordinatörü Anıl Ertekin ve bakanlık çalışanları katıldı.
Törende konuşan Bakan Sey, kardeş ülke Türkiye'nin yardımlarının giderek arttığını, özellikle sağlık alanında önemli ölçüde işbirliği sağlandığını vurguladı. Gambiya'da henüz Ebola vakasına rastlanmasa da hazırlıklı olmak adına yapılan çalışmaların önemli olduğunu belirten Sey, Türkiye'nin yardımları için teşekkür etti.

YARDIMLAR SÜRECEK
Törende konuşan Büyükelçi Soner de Türkiye'nin kardeş ülke Gambiya'da yaşayan kardeşlerine yardımlarının süreceğini, özellikle sağlık alanında ve Ebola ile mücadele konusunda Gambiya'nın yanında olacağını ifade etti.
AA muhabirine bilgi veren TİKA Dakar Program Koordinatörü Anıl Ertekin ise yardımın hasta yatağı, sağlık personelinin korunması için gerekli önlük, maske, eldiven ve diğer gereçler, seyyar oksijen jeneratörleri ve monitörler gibi acil ihtiyaç duyulan malzemelerden oluştuğunu söyledi. Teslim edilen malzemelerin TİKA'nın Gambiya'ya ikinci yardım paketini oluşturduğunun altını çizen Ertekin, sağlık ve diğer konularda TİKA'nın yardımlarının süreceğini belirtti.

BAKAN ŞAŞIRDI
Törenin ardından yardım kolilerini açan Bakan Sey, kutulardan çıkan yeni aletleri görünce şaşırdı. Bakan Sey, "Şimdiye kadar Avrupa'dan yapılan bu tür sağlık yardımlarında bize hep kullanılmış eski tıbbi malzemeler gönderilirdi. Bu malzemelerin hiç biri kullanılmamış" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...