Paris dizel arabaları yasaklıyor
Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, hava kirliliğini azaltmak için kentte dizel arabaların yasaklanması çağrısında bulundu.
Kaydet
|
Paris Belediye Başkanı başkentte yayalaştırma projelerine hız verileceğini ve bisiklet yollarının iki katına çıkarılacağını söyledi.
Mart'ta hava kirliliğinin kabul edilebilir sınırın çok üstüne çıkması nedeniyle araçların trafiğe çıkışlarına sınırlama getirilmişti.
Journal du Dimanche'ın anketine katılanların yüzde 84'ü hava kirliliğiuyle mücadeleyi öncelikli konu olarak gördüklerini söyledi. Ankete katılanların yüzde 54'ü de dizel araba yasağına destek belirtti.
Dünya Sağlık Örgütü'nün araştırmasına göre benzinli araçlara göre az yakıt tüketmesine rağmen, çevreyi daha fazla kirletiyor.
Bizi Takip Edin
