Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama Sisi ile görüştü

Obama Sisi ile görüştü

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Barack Obama Mısır'da darbeyle yönetime gelen Sisi ile görüştü

ABD Başkanı Barack Obama, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye, Mısır'daki toplu yargılamalar, sivil toplum kuruluşlarının durumu ve gazeteciler ile barışçıl aktivistlerin tutukluluk hallerinin devam etmesine dair kaygılarını dile getirdi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Obama, ABD-Mısır ikili ilişkileri ve bölgedeki gelişmelerle ilgili olarak Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile telefonda görüştü. Obama görüşmede, ABD'nin Mısır ile stratejik ortaklığa olan bağlılığını teyit ederken, terörle mücadele ve bölgesel güvenlik alanlarındaki ortak çıkarları ilerletmede iki ülke arasındaki ikili işbirliğinin önemini vurguladı. İki lider, ülkelerinin yakın askeri ve istihbarat ilişkilerini sürdürmesinin önemi üzerinde de mutabakat ortaya koydu.
Mısır'daki insan haklarının durumuna dair kaygılarını da dile getiren Obama, Mısır'daki toplu yargılamalar, sivil toplum kuruluşlarının durumu ve gazeteciler ile barışçıl aktivistlerin tutukluluk hallerinin devam etmesi hakkındaki endişesini dile getirdi ve Cumhurbaşkanı Sisi'yi, Mısır halkının siyasi, ekonomik ve sosyal arzularına yatırım yapmaya çağırdı. İki liderin, gelecek dönemde de temas halinde olmayı kararlaştırdığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...