Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Paris'te liderler kol kola yürüdü, 1.5 milyon katıldı

Paris'te liderler kol kola yürüdü, 1.5 milyon katıldı
Fotoğraf Başlığı Paris'te liderler kol kola yürüdü, 1.5 milyon katildi

Fransa'daki saldırıları protesto için Paris'te düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'nde tarihi görüntüler vardı. Liderler kol kola yürüdü, 1.5 milyon katıldı

Kaydet
a- | +A
Fransa'nın başkenti Paris'te, terörle mücadelede dayanışma için düzenlenen ve aralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu dünya liderlerinin de iştirak ettiği "Cumhuriyet Yürüyüşü" sona erdi. İçişleri Bakanlığı, Paris'teki terör saldırılarında 17 kişinin öldürülmesi üzerine yapılan yürüyüşe katılanların sayısıyla ilgili kesin rakam vermezken, yürüyüşün Fransa'da bugüne kadar yapılmış en geniş katılımlı yürüyüş olduğunu bildirdi.
Paris'te liderler kol kola yürüdü, 1.5 milyon katıldı
Başlık ResmiParis'te liderler kol kola yürüdü, 1.5 milyon katıldı

Paris'teki gösteriye 1,5 milyondan fazla kişinin katıldığı tahmin ediliyor.

Yürüyüş resmen sona ermesine rağmen, gösterinin başladığı Republique ve bittiği Nation meydanlarında çok sayıda kişi hala dağılmadı ve bekleyişlerini sürdürüyor. Gösterilerde şu ana kadar kayda değer bir güvenlik sorunu da yaşanmadı.
Paris'te liderler kol kola yürüdü, 1.5 milyon katıldı
Başlık ResmiParis'te liderler kol kola yürüdü, 1.5 milyon katıldı

Protestocular, yürüyüşün sonunda Nation Meydanı'ndaki anıta çıkarak terörü protesto eden pankartlar astılar ve burada mumlar yaktılar.Bugün ülke genelinde terörü kınamak için meydanlara çıkanların sayısının 3,7 milyon kişi olduğu tahmin ediliyor.
Cumhurbaşkanı François Hollande, dünya liderleri ile katıldığı gösteri yürüyüşünün ardından Charlie Hebdo binası önünde öldürülen Fransız Müslüman polis Ahmet Merabet'in ailesini ziyaret etti.
Paris'te liderler kol kola yürüdü, 1.5 milyon katıldı
Başlık ResmiParis'te liderler kol kola yürüdü, 1.5 milyon katıldı

Hollande, daha sonra Başbakan Manuel Valls ile birlikte çok sayıda bakanın da iştiraki ile Paris'teki büyük sinagogda, saldırılarda öldürülenler için düzenlenen anma törenine katıldı. Bu törene, İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu ile birlikte Paris'teki Müslüman ve Katolik dinlerinin temsilcileri de katıldı.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.