Boko Haram Nijerya'nın kuzeydoğusuna saldırdı

Boko Haram Nijerya'nın kuzeydoğusuna saldırdı

DÜNYA Haberleri

Boko Haram militanları Nijerya'nın kuzeydoğu kenti Maiduguri'ye saldırı düzenledi.

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen kentin çevresinde yoğun çatışmalar yaşandığı bildiriliyor. Nijerya ordusu da Boko Haram mevzilerine hava saldırıları düzenliyor.
Güvenlik yetkilileri Boko Haram'ın kuzeydoğu kenti Monguno'nun kontrolünü de ele geçirdiğini duyrudu.
Boko Haram'dan kaçan on binlerce kişi Maiduguri'ye sığınmıştı. Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan da dün kenti ziyaret etmişti.
Borno eyaletinin başkenti olan Maiduguri'de yaşayanlar, şiddetli patlama ve çatışma sesleri duyduklarını ifade etti. Güvenlik güçleri yolları ve iş yerlerini kapattı.
BBC'ye konuşan kent çevresinden bir Nijeryalı, "ordunun yeterince etkili olamadığını ve yüzbinlerce kişinin kenti terk ettiğini" söyledi.
Boko Haram'ı halkın püskürtmeye çalıştığını belirten Nijeryalı "Bizi ordu değil, yalnızca dualar korur" dedi.
Saldırının kentin dış mahallesi Njimtilo'da başladığı belirtiliyor.
Reuters'a konuşan mahalle sakini Rachel Adamu, "Lütfen bizim için dua edin, tehlikedeyiz, ciddi bir saldırıyla karşı karşıyayız" dedi.
Nijerya ordusu sözcüsü Chris Olukolade attığı tweet'te saldırı sonrası kentte ve Borno eyaletinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.
'38 askerin cesedini gördüm'
Moronti bölgesinden Buba Kyari, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, "Her yerde mermiler uçuyor. Tek duyduğumuz silah ve patlama sesleri. Roket güdümlü el bombasıyla saldırdılar, kentten kaçmaya çalışan benim mahallemden biri öldü" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...