ABD'de 'tarihin en büyük kar fırtınası' alarmı

/ Kaynak: AA
ABD'de 'tarihin en büyük kar fırtınası' alarmı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin 4 eyaletinde kar fırtınası nedeniyle acil durum ilan edildi. Okullar ve resmi daireler tatil edildi, halka sokağa çıkmama uyarısı yapıldı.

Amerikan Ulusal Meteoroloji Dairesinin, ülkenin kuzeydoğusunda nbsp; ''tarihin en büyük kar fırtınası'' beklendiğine ilişkin duyurusu eyalet bazında nbsp; alarma geçilmesine neden oldu. Doğu yakası eyaletlerinden New York, New Jersey, Rhode Island ve nbsp; Massachusetts'te nbsp; beklenen kar fırtınası nedeniyle acil durum ilan edildiği nbsp; bildirildi.

Beklenen kar fırtınası yüzünden 6 bin 100 uçak seferi iptal oldu. Fırtına nedeniyle kar kalınlığının 1 metreyi bulabileceği belirtildi.

Bölgede yaşayanlar Pazartesi akşam saatlerinden sonra etkili olması beklenen kar fırtınasının tipiye dönüşmesi, yolların kısa sürede kapanmasına neden olabileceği konusunda uyarıldı. Fırtınanın, kara ve havayolu ulaşımını olumsuz etkileyeceği, elektrik kesintilerine yol açabileceği belirtilerek vatandaşların hazırlıklı olması istendi.

New York Valisi Andrew Cuomo, New York eyaletinde, Pazartesi akşamı 23:00'dan sonra, görevli ilk yardım araçları dışındaki araçların ana otoyollara çıkmasının yasaklanmasının planlandığını, bazı tren hatlarının da kapatılabileceğini belirtti.

Rhode Island Valisi Gina Raimondo, düzenlediği basın toplantısında, nbsp; sürücülerden ''en azından'' saat 20.00'den Salı sabahına kadar seyahat nbsp; etmemelerini istedi. Fırtına nedeniyle eyalette acil durum ilan edildiğini nbsp; duyuran Massachusetts Valisi Charlie Bake de 500 Ulusal Muhafız Birliği askerinin nbsp; fırtınaya müdahale için hazır olduğunu belirtti.

Connecticut'ta Vali Dannell Malloy ''tehlikeli fırtına'' nedeniyle nbsp; saat 21.00'den itibaren seyahat yasağı konulduğunu, New Jersey Valisi Chris nbsp; Christie de acil durum ilan edildiğini, tüm resmi dairelerin kapatıldığı nbsp; bildirdi.

nbsp;ABD'de 'tarihin en büyük kar fırtınası' alarmı

3 bin civarında uçuş iptal

ABD'de 3 bin civarında uçuşun iptaline yol açan kar fırtınası, New nbsp; Jersey transit tren seferlerinin de bu akşam 20.00'den Perşembe gününe kadar nbsp; iptal edilmesine neden oldu.

Fırtına nedeniyle New York eyaletinde Salı günü resmi dairelerle nbsp; devlet okullarının tatil olacağını bildiren yetkililer, halktan evlerinde nbsp; kalmalarını istedi. New York eyaletindeki otoyolların bu akşam 22.00'den itibaren nbsp; Salı sabahına kadar kapatılacağı açıklandı.

New York Belediye Başkanı Bill De Blasio, ''New York şehri daha öncesi nbsp; yaşadığından daha büyük bir kar fırtınasına hazırlanıyor'' açıklamasında bulundu. nbsp; Blasio, New York belediye yetkililerinin Cuma gününden beri kar fırtınası için nbsp; hazırlarını sürdürdüğünü, ambulans sayısının bugünden itibaren yüzde 40 oranında nbsp; arttırıldığını bildirdi.

nbsp;ABD'de 'tarihin en büyük kar fırtınası' alarmı

New York'ta saat 23.00'den sonra acil yardım araçları hariç tüm nbsp; araçların trafiğe çıkması yasaklandı. Şehirde toplu ulaşım araçları 19.00'a kadar nbsp; normal programa göre çalışırken, sonraki saatlerde daha seyrek aralıklarda nbsp; çalışacağı ifade edildi. Saat 18.00'den itibaren şehirdeki tüm parkların nbsp; kapatılacağı belirtildi.

nbsp;ABD'de 'tarihin en büyük kar fırtınası' alarmı

ABD'DEKİ "KAR FIRTINASI" ALARMI YÜZÜNDEN THY'NİN SEFER SAATLERİ DEĞİŞTİ
ABD'nin kuzeydoğu eyaletlerinde beklenen kar fırtınası nedeniyle, Türk Hava Yolları Boston ve New York seferlerinde saat değişikliğine gitti.

Türk Hava Yolları'nın resmi internet sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
"Amerika Birleşik Devletleri'nin Kuzeydoğusunda beklenen kar fırtınası sebebiyle 26 Ocak tarihinde Boston ve New York seferlerimizin sefer saati değişmiştir. 27 Ocak tarihli Boston ve New York seferlerinde de değişiklik olması öngörülmektedir. 27 Ocak tarihli Boston ve New York sefer saatlerinin güncel durumu için yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.thy.com lt;http://www.thy.com gt; adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz."

BM'deki programlar iptal edildi

Meteoroloji yetkililerinin açıklamasında New York'ta kar kalınlığının nbsp; 45 ila 60 santimetre arasında olacağı, Long Island ve Connecticut'ın bazı nbsp; yerlerindeki 90 santimetreyi bulacağı aktarıldı.
nbsp;ABD'de 'tarihin en büyük kar fırtınası' alarmı

Boston Belediye Başkanı Martin Walsh, düzenlediği basın toplantısında nbsp; şehirde Salı ve Çarşamba günleri okulların tatil edildiğini duyururken, halka nbsp; evlerinde kalmaları uyarısında bulundu.

Öte yandan merkezi New York'ta bulunan Birleşmiş Milletler'deki tüm nbsp; programın fırtına nedeniyle iptal edildiği, CIA Başkanı John Brennan'ın Dış nbsp; İlişkiler Konseyi'nde (CFR) yapacağı ve New York'taki yabancı gazetecilerin canlı nbsp; bağlanacağı basın toplantısının ertelendiği bildirildi.
nbsp;ABD'de 'tarihin en büyük kar fırtınası' alarmı

Kar fırtınası ayrıca Amerikan basketbol Ligi'nde (NBA) bu akşam New nbsp; York'ta oynanacak Brooklyn Nets-New York Knicks maçının da iptal edilmesine neden nbsp; oldu.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...