Mısır'ın kuzeyinde saldırılar: En az 20 ölü

Mısır'ın kuzeyinde saldırılar: En az 20 ölü

DÜNYA Haberleri

Mısır devlet televizyonu, Sina bölgesinde meydana gelen saldırılarda en az 20 kişinin öldüğünü, 30'dan fazlasının ise yaralandığını bildirdi

Bölgenin başkenti El Ariş'teki askeri ve polis hedeflerine bombalı araç ve havan topları ile eş zamanlı saldırılar gerçekleştirilirken, bölgedeki başka kentlerde de saldırılar var.
El Ariş'teki askeri üssün dışında bir araç patlarken, bir polis kulübü ile kontrol noktalarına da hava topu ile saldırıldı.
Sina yarımadasında güvenlik güçleri aşırı sağcı militanlarla savaş halinde. Bölgede Ensar Beyt El Makdis isimli cihatçı bir grup en büyük tehditlerden biri haline gelirken, güvenlik güçlerine ait hedeflere daha önce birçok saldırı düzenlemişti. Saldırılar özellikle 2013'te Müslüman Kardeşler hareketinin lideri Muhammed Mursi cumhurbaşkanlığı koltuğundan indirildikten sonra gerçekleşti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...