İsrail sınıra asker yığdı

İsrail sınıra asker yığdı

DÜNYA Haberleri

İsrail'in, 18 Ocak'ta bir İranlı generali öldürdüğü saldırı sonrası başlayan gerilim artarak devam ediyor. İsrail, sınırdaki asker sayısını artırıyor

İsrail'in Suriye'nin Golan Tepeleri'ndeki Kuneytra'da Hizbullah konvoyuna 18 Ocak'ta düzenlediği ve bir İranlı generali öldürdüğü saldırılar sonrası başlayan karşılıklı çatışmalar sürüyor. Önceki gün artan tansiyon üzerine İsrail ordusu sınırdaki askeri gücünü artırmaya başladı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan sınırındaki askeri birliklerin sayısı arttırılırken, tam bir sayı belirtilmedi. Yetkililer bölge halkının günlük hayatlarına dönmelerini isterken, İsrail ordusu Lübnan sınırındaki Zir'in kasabasında tünel kazılmış olabileceği gerekçesiyle arama çalışmaları yürütüyor. nbsp;Öte yandan, İsrail ordusu dün Ghajar köyü yakınlarında Hizbullah tarafından vurulan iki aracın neden silahsız olduğu yönünde soruşturma başlattığını duyurdu.
NETANYAHU İRAN'I SUÇLADI
Bu arada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in işgal altında tuttuğu Lübnan'ın Şebaa Çiftlikleri bölgesinde Hizbullah'ın İsrail askerlerine saldırmasının arkasında İran'ın olduğunu iddia etti. Netanyahu, "İran şu an nükleer silahlarını geliştirme gücünü elinde tutmak için büyük devletlerle anlaşmaya çalışıyor. Biz bu anlaşmaya şiddetle karşıyız" dedi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İsrail ile Hizbullah arasındaki gerginliği görüşmek için kapalı toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, İspanyol barış gücü askerinin öldürülmesi kınanarak, İspanya hükümeti ve öldürülen askerin ailesine taziye sunuldu. Açıklamada, barış gücü askerinin nasıl öldüğüne ilişkin bilgi verilmedi. Böylece İsrail'in ''Hizbullah kınansın'' talebi kabul edilmedi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da, Lübnan-İsrail ile Suriye-İsrail sınırlarında gerçekleşen şiddet olaylarını kınayarak, bölgedeki ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesini istedi. ABD Dışişleri Bakanlığı ise ''Hizbullah'ın şiddet eylemini'' kınamayı tercih etti.?Tarafları daha ileri gitmemeleri konusunda uyaran ABD, olayı terör eylemi olarak nitelememesi dikkat çekti. Öte yandan İsrail askerlerinin Batı Şeria'da gece başlattığı ve sabaha kadar devam eden baskınlarında ise 7 sivil gözaltına alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...