Kral, selefinin çocuklarını görevden aldı

Kral, selefinin çocuklarını görevden aldı

DÜNYA Haberleri

Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden ifadeleriyle gündeme gelen Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı Süleyman Ebu Hayl görevden alındı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, kabine değişikliğine giderek, eski Kral Abdullah'ın yaklaşık 2 ay önce atadığı bazı bakanları görevden aldı. Özel Danışmanı ve Savunma Bakanlığına oğlu Emir Muhammed'i atayan Kral, Suudi Arabistan tarihinde bir ilk olan, Kral Abdülaziz'in torunlarından İçişleri Bakanı Muhamed bin Nayif'i (56) veliaht olarak ilan etti. Kültür ve Enformasyon, İslami İşler, İletişim ve Bilgi Teknolojileri, Sosyal İşer, Tarım ve Sağlık bakanlarının görevine son verdi. Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden ifadeleriyle gündeme gelen Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı Süleyman Ebu Hayl görevden alındı. Suudi Arabistan'ın yeni dönemde Türkiye'ye daha yakın bir siyaset izleyebileceği öngörülüyor. Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Bender bin Sultan'ın da görevden alındığı ve Suudi sarayında geniş çaplı bir deprem yaşandığı belirtiliyor. Kral'ın ayrıca, devlet memuru, emekli, öğrenci ve engellilere 2 aylık ikramiye verilmesini istedi. Kral ayrıca elektrik ve su hizmetleri projeleri için 20 milyar Riyallık (5.33 milyar dolar) bütçe ayrılması talimatı verdi. Kral Salman, tahta çıkışı münasebetiyle 30 milyar dolar tutarındaki 2 maaş ikramiye duyurusunun ardından yayınladığı mesajla insanların Twitter üzerinden odağı haline geldi. Takipçi sayısını 760 bin kişi artıran Salman'ın 1 milyon 860 bin takipçisi bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...