Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avusturya'da camiye saldırı

/ Kaynak: AA
Avusturya'da camiye saldırı

DÜNYA Haberleri  / AA

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir caminin kapısına ve pencerelerine gamalı haç işareti yapıldı.

Avusturya Türk İslam Birliği'ne (ATİB) bağlı 12. bölgedeki Merkez Camisi imamı Selim Kalkavan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah namazından sonra caminin kapı ve pencerelerine gamalı haç çizildiğini fark ettiklerini söyledi. Polise ve resmi makamlara bilgi verdiklerini belirten Kalkavan, polisin tutanak tuttuktan sonra olay yerinden ayrıldığını aktardı.
Caminin daha önce pencerelerinin kırıldığını ve kapısına domuz kafası bırakıldığını ifade eden Kalkavan, "Fanatiklerin yapmış olabileceğini, bunu bütün Avusturyalılara mal etmenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Biz tahriklere kapılmadan gerekli girişimleri yaptık. Kamera yerleştirirsek caydırıcılığı olacağını düşünüyoruz. Beraber yaşamaya bir kasıttır bu" ifadelerini kullandı.
Kalkavan, Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş, Başkonsolos Tayyar Kağan Atay ve Din Hizmetleri Müşaviri Fatih Karadaş'ın olay yerine gelerek saldırıyla ilgili bilgi aldığını sözlerine ekledi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...