Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Mısır, IŞİD'i vurdu

Mısır, IŞİD'i vurdu
Fotoğraf Başlığı Misir, ISID'i vurdu

'Mısır-Libya arasındaki sınır, terör merkezlerine karşı yapılacak herhangi bir müdahale için hiçbir engel teşkil etmiyor'

Kaydet
a- | +A
Libya'da darbe girişiminde bulunan emekli Tuğgeneral Halife Hafter, Mısır'ın Libya'da bulunan terör merkezlerine askeri operasyon düzenlemesini desteklediğini belirtti.
Mısır'da Aşire Mesaen adlı televizyon programına telefonla bağlanan Hafter, "Mısır-Libya arasındaki sınır, terör merkezlerine karşı yapılacak herhangi bir müdahale için hiçbir engel teşkil etmiyor." dedi.
Hafter, Mısır'ın, Libya'daki söz konusu merkezlere yapacağı herhangi bir müdahaleye karşı çıkmayacaklarını vurgulayarak, bu konuda Libya'nın Mısır'ın bir kenti gibi kabul edildiğini ifade etti.
Öte yandan, Mısır'ın Dışişleri duayenlerinden Mustafa el-Fıki de yerel bir televizyonda yaptığı açıklamada, Mısır'ın, Libya'daki terör merkezlerine acilen hava saldırısı düzenlemesi gerektiğini belirtti. Yanı sıra Mısır ordusu, Libya'daki IŞİD hedeflerine hava saldırısı düzenlediğini açıkladı
Libya'da 12 Şubat'ta kaçırılan 21 Mısırlı Kıpti'nin IŞİD militanları tarafından infaz edildiğine dair görüntüler dün yayınlanmıştı.
Libya'da emekli general Halife Hafter'in, Mayıs 2014'te, Zintan merkezli milis gruplarla ortaklaşa başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata merkezli devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus merkezi yönetimi tarafından engellenmişti.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.