Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin'in nüfusunda dev artış

Çin'in nüfusunda dev artış

DÜNYA Haberleri

Çin Ulusal İstatistik İdaresi'nin verilerine göre, 2014'te 16,87 milyon doğum olduğu ve 9,77 milyon kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Ayrıca, 1990'dan bu yana yıllık 20 milyon civarındaki yeni doğumların 16 milyona kadar gerilediği ve en düşük yeni doğum rakamının 15,8 milyon ile 2006'da gerçekleştiği ifade edildi.


Diğer yandan ülkede tek çocuk politikasının gevşetilmesinden ötürü 2015'te geçen yıla göre 1 milyon daha fazla doğum olmasının beklendiği kaydedildi.


Pekin yönetimi, geçen yıl ülkede tartışılan tek çocuk politikasının gevşetilmesiyle ilgili yeni bir düzenlemeye gitmişti. Düzenlemeye göre, çiftlerden biri ailesinin tek çocuğu ise çiftin iki çocuk sahibi olmasına izin verileceği açıklanmıştı.


Ülkede 1970'li yıllarda hızlı artan nüfusa önlem olarak uygulamaya konulan tek çocuk politikasından, kırsal kesimde yaşayanların büyük çoğunluğu ve etnik azınlıklar muaf tutuluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...