Rusya'dan Avrupa'ya son uyarı

Rusya'dan Avrupa'ya son uyarı

DÜNYA Haberleri

Rus doğalgaz şirketi Gazprom, Avrupa'ya vereceği gazın ön ödemesi yapılmazsa, Avrupa'ya verecekleri gazı keseceklerini açıkladı.

Rus hükümetinin çoğunluk hissesine sahip olduğu doğalgaz şirketi Gazprom, Avrupa'ya verecekleri gazın ön ödemesinin yapılmaması halinde bu hafta sonunda gönderimi durduracaklarını açıkladı.
Ödeme olması durumunda Avrupa'ya gaz akışında sıkıntı olmayacağını belirten şirket, gazın Ukrayna üzerinden yollanıyor olması sebebiyle Ukrayna'nın finansal disiplininin mesele de önemli olduğunu vurguladı.
Ukrayna'nın bu haftanın sonuna kadar yetecek gazı olduğu tahmin edilirken, Ukrayna şirkete 15 milyon dolarlık ödeme yaptı, bu ödemenin sadece bir günlük gazı karşılayabileceği söyleniyor. IMF ödemeleri yapmakta zorlanan Kiev hükümetine, 17.5 milyar dolarlık kredi vermeyi kabul etmişti. (Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...