Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Suudi Arabistan'la görüşün'

/ Kaynak: AA
'Suudi Arabistan'la görüşün'

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, uzlaşı görüşmelerinin Suudi Arabistan'da yapılmasını istediği bildirildi.

Aşiret üyelerinden alınan bilgiye göre, Lahic ve Abyan illerinden gelen aşiret heyetleri ile Aden kentinde bir araya gelen Hadi, ülkedeki siyasi gruplarla Husiler arasında yürütülen uzlaşı görüşmelerinin Sana'da yapılamayacağını belirterek, söz konusu görüşmelerin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılmasını istedi.
Hadi'nin, Husilerden, geçen yıl eylül ayında imzalanan "Barış ve Ortaklık" anlaşmasının ek güvenlik protokolünü uygulamasını istediği belirtildi.
Sosyalist Parti ile Islah Partisi 26 Şubat'ta, Husilerin bazı yöneticilerini alıkoyması ve halka karşı işlediği ihlalleri gerekçe göstererek, görüşmelerden çekilme kararı almıştı. Devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in liderliğindeki Genel Halk Kongresi Partisi, görüşmelerin Sana'nın dışında başka bir kentte yapılmasına karşı çıkmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...