Operasyon durmazsa ateş yayılır

Operasyon durmazsa ateş yayılır

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Suudi Arabistan'ın düzenlediği hava operasyonlarına İran, Irak ve Suriye'den tepki geldi.

İran Dışişleri Bakanlığı, hava operasyonunu kınadı ve bölgede "tehlikeli bir adım atılıyor" denildi. nbsp;Askerî operasyonun devam etmesi hâlinde daha karmaşık krizlerin ortaya çıkacağını öne süren İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif de, "Bu saldırılar Yemen'in egemenliğine karşıdır. İran; Yemen krizini kontrol altına almak için gereken bütün çabaları gösterecektir" dedi. nbsp;
IRAK KARŞI ÇIKTI
Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi de operasyona karşı olduğunu belirterek, "Ülkelerin kendi toprakları dışında silah kullanmasının, siyasi anlaşmazlıkları askeri boyuta taşıyacağını" savundu. Irak'ın siyasi çözümden yana olduğunu ifade eden Caferi, "Tek çözüm barışçıl çözümdür çünkü askeri müdahale olayları daha da karmaşık hale getirir" diye konuştu.
RUSYA ENDİŞELİ
Rusya Dışişleri Bakanlığı da "derin endişe" duyduklarını açıkladı. Açıklamada, "Egemenlik, toprak bütünlüğü ve birliğini her zaman desteklediğimiz dost Yemen Cumhuriyeti'ndeki son gelişmelerden derin endişe duyuyoruz" ifadesi kullandı. Öte yandan Şii Esad yönetimi de hava operasyonunu kınadığını duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...