Nijerya sandık başında

/ Kaynak: AA
Nijerya sandık başında

DÜNYA Haberleri  / AA

Nijeryalılar, ülkenin yeni devlet başkanı ve parlamento üyelerini belirlemek üzere oy kullanmaya başladı.

Seçmen kayıt işlemlerinin öğle saatlerinde sona ermesinin ardından oy kullanma işlemine geçildi. Görevlilerin geç gelmesi ve seçmen kayıtları için kullanılan bazı akıllı kart okuyucularının arızalanması nedeniyle kayıt işlemlerinin aksaklığa uğradığı sandıklarda oy kullanma işleminin geç başlayacağı bildirildi.
Seçimi izleyen AA muhabirleri, Boko Haram saldırılarıyla anılan ülkede genel olarak kayıt sürecinin olaysız geçtiğini aktardı.
Bu arada, Nijerya Ulusal Bağımsız Seçim Komisyonu'nun internet sitesi siber saldırıya uğradı. Saldırganların siteye devlet başkanlığının iki önemli adayı Goodluck Jonathan ve Muhammed Buhari'nin karikatürlerini yüklediği belirtildi. Seçim Komisyonu Sözcüsü Kayode Idowu, endişelenecek bir durum olmadığını, sorunla ilgilendiklerini söyledi.
Oy kullanma işlemi, kayıt yaptırmış son seçmenin bugün oyunu kullanmasıyla sona erecek.
14 Şubat'ta yapılması planlanan ancak ülkenin kuzey ve kuzeydoğusundaki Boko Haram şiddeti nedeniyle ertelenen seçimlerde devlet başkanlığı yarışının şu anki Devlet Başkanı Goodluck Jonathan ile ana muhalefetin adayı Muhammed Buhari arasında geçmesi bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...