Körfez ülkeleri kum fırtınasının etkisi altında

/ Kaynak: AA
Körfez ülkeleri kum fırtınasının etkisi altında

DÜNYA Haberleri  / AA

Suudi Arabistan'ın doğusundaki yüksek basıncın yol açtığı kum fırtınası Körfezin güney doğusundaki bölgelerde hayatı olumsuz etkiliyor.

Suudi Arabistan'ın doğusundan güneye doğru ilerleyen kum fırtınası, güneydeki ülkeler Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Umman'da yaşamı zorlaştırıyor. Salı akşamı Kuveyt'te yüksek basınç nedeniyle başladığı belirtilen kum fırtınasının, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ın da dahil olduğu ülkenin doğusunu etkisi altına aldığı bu sebeple bölgede eğitime ara verildiği bildirildi. Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı'nda da çok sayıda yerel ve uluslararası uçuş ertelenirken bir çok sefer de iptal edildi.
-Katar ve BAE de olumsuz etkileniyor
Dün akşam saatlerinden itibaren Katar'da etkili olan fırtına, görüş mesafesinde düşüş nedeniyle sürücülere zor anlar yaşattı. Fırtınanın hızının açık denizde 70 kıyıda ise 65 kilometre hıza kadar yükseldiği bildirildi. Katar'ın tek havalimanı olan Hamad Uluslararası Havalimanı'nda çok sayıda uçuşun ertelenmesine yol açan fırtına, öğrencilerin yüzünü güldürdü. Katar genelindeki tüm okullar ve bir çok üniversite tatil edildi.
Aynı fırtınanın Birleşik Arap Emirlikleri'nde, sabah saatlerinde etkili olmaya başladığı bu sebeple Abu Dabi Uluslararası Havalimanı'nda çok sayıda uçuşun ertelendiği ifade edildi. Söz konusu ülkelerdeki yetkililer, görüş mesafesindeki düşüş nedeniyle sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarırken, özellikle solunum yolu hastalarının açık havadan mümkün olduğunca kaçınmaları uyarısı ve su kaybı nedeniyle bol su tüketilmesi uyarısında bulundu. Hava tahminlerine göre, fırtınanın gün içinde Umman'ın kuzey ve orta bölümlerinde etkili olmasının bekleniyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...