Barzani, ABD'li heyetle görüştü

/ Kaynak: AA
Barzani, ABD'li heyetle görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

IKBY Başkanı Barzani, senatodaki Cumhuriyetçi çoğunluk lideri McConnell ile diğer senatör ve yetkililerden oluşan ABD heyetini kabul etti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ABD Senatosu'ndaki Cumhuriyetçi çoğunluk lideri Mitch McConnell ile diğer senatörler ve yetkililerden oluşan geniş bir heyetle görüştü. Musul'a yönelik operasyon hazırlıklarının devam ettiği bir süreçte ABD'li yetkililer, Kürt yönetimiyle Erbil'de bir araya geldi. Cumhuriyetçi senatörler Shelley Moore Capito, Cory Gardner, Steve Daines, David Perdue, Thom Tillis, Ben Sasse ile ABD Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones, ABD Erbil Başkonsolosu Joseph Pennington ve temsilciler meclisi danışmanları ile Kürt bölgesinden Başbakan Neçirvan Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Hawrami, Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi ve Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa'nın da hazır bulunduğu toplantı Mesut Barzani'nin resmi konutunda gerçekleşti.
IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada toplantıdaki konuşmasına yer verilen Mesut Barzani, DAEŞ'le mücadelede kendilerine destek olan ABD yönetimi ve halkına teşekkür etti.
Peşmerge güçlerinin "DAEŞ efsanesi"ne son verdiğine dikkati çeken Barzani, bu kazanımın dost ülkelerin yardımları sayesinde elde edildiğini belirtti. Barzani, Irak ve Suriye'de oluşan siyasi ve güvenlik boşluğu nedeniyle DAEŞ'in ortaya çıktığını ve kısa sürede geniş bir alana yayıldığını kaydetti.
Irak ordu birliklerinin, Tikrit'te DAEŞ'e karşı elde ettiği başarının kendilerini memnun ettiğini dile getiren Barzani, bu kazanımların devam etmesini temenni etti.
Musul operasyonuna da değinen Barzani, Irak ordusunun ve koalisyon güçlerinin hazır olması durumunda Peşmergenin de harekata gereken desteği vereceğini bildirdi.
ABD Senato Cumhuriyetçi çoğunluk lideri Mitch McConnell da DAEŞ'in bozguna uğramasında Peşmergenin oynadığı role ve verdiği kurbanlara değinerek, bunların kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.
McConnell, ABD ve Cumhuriyetçi kanadın, Kürt bölgesine yönelik yardımlarını sürdüreceğini belirterek, "Bu ziyaretimizde Başkan Barzani'nin düşüncelerini almak ve Kürdistan hükümetinin terörizmle mücadelede izlediği yolu dinlemek istiyoruz. Ayrıca Irak'ın siyasi süreci ve geleceği ile bölgenin genel gidişatına ilişkin bilgi edinmeyi arzuluyoruz" ifadelerini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...