Mescid-i Aksa'da tarihî hutbe

Mescid-i Aksa'da tarihî hutbe

DÜNYA Haberleri

Kudüs'ü ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mescid-i Aksa'da namaz kıldırırken gözyaşlarını tutamadı

Filistin Din İşleri Bakanı Şeyh Yusuf Edais'in resmî daveti ve Mirac Kandili sebebiyle önceki gün Kudüs'e giden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mescid-i Aksa Camii'ni ziyaret etti. Aksa'da, Filistin ve Türk vatandaşlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Görmez'e, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç eşlik etti. Akşam ve yatsı namazlarını Mescid-i Aksa'da kılan Görmez, namaz sırasında gözyaşlarını tutamadı. Diyanet İşleri Başkanı, dün de Mescid-i Aksa'da binlerce Müslümana cuma namazında imam oldu ve hutbe okudu. Görmez, Mescid-i Aksa'nın minberinden bütün İslam aleminin Mirac Kandili'ni tebrik etti.
HER MÜMİNİN KALBİNDE YERİ ÖZEL
Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Görmez, ilk defa Kudüs'e gelme imkânı bulduğunu ifade ederek, "Tevhidin en büyük merkezi olan bu mekânın yad ellerde esir olması her Müslümanın kalbinde bir yaradır. O yaradan dolayı bugüne kadar gelme imkânımız olmadı" diye konuştu. Prof.Dr. Görmez, her müminin kalbinde Mescid-i Aksa'nın özel bir yeri olduğunu ifade ederek, "Müslümanlar kendi gönül dünyalarında miraca çıkmadan, bu özgürlükleri bütün yönleriyle gerçekleştirmeleri mümkün olmaz. Önce gönüllerimizi özgürleştirelim. Önce akıllarımızı, düşüncelerimizi özgürleştirelim. Ondan sonra diğer bütün özgürlükler kendiliğinden gelir" dedi. nbsp;
ZULÜM BİTSİN DİYE DUA EDİYORUZ
Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in Kudüs'e hüzün yılında geldiğini de hatırlatan Görmez, şunları söyledi: Çünkü Efendimiz amcasını kaybetmişti. Eşi Hazreti Hatice validemizi kaybetmişti, Taif'te taşlanmıştı. Ben bu hüzünlerin bütün Müslüman coğrafyasında tamamen ortadan kalkmasını yüce Rabbimden diliyorum. Buralarda gerçekten duygulanmamak mümkün değil.
CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK YAŞANDI
Mirac Kandili Programı sebebiyle Kudüs'e giden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Kubbet-us Sahra Camii'nde binlerce Müslümanla biraraya geldi. Cuma namazı sonrası yüzlerce Filistinli de Görmez'in ziyareti sebebiyle Türkiye lehine slogan attıp sevinç gösterisi yaptı.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...