ABD'de inanılmaz çağrı

/ Kaynak: AA
ABD'de inanılmaz çağrı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin Phoenix kentinde İslam karşıtı gösteri için örgütlenen aktivist grup, gösteriye silah getirilmesi çağrısında bulundu.

nbsp;ABD'de, Arizona eyaletine bağlı Phoenix kentinde motosiklet kullanıcılarından oluşan bir grup, Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasının yapıldığı cuma günü cami karşısında İslam karşıtı bir miting düzenleyeceklerini açıkladı. Mitingi düzenleyenler, gösteriye katılacak motosikletli gruplara Amerikan Anayasası'nın 2. maddesinden doğan ''silah edinme hakkını kullanmaları'' tavsiyesinde bulundu.

Perşembe akşamına kadar 262 kişinin katılacağını bildirdiği Facebook sayfasında, mitingin cuma günü yerel saatle 18.15'te yapılacağı duyuruldu.

Etkinlik sayfasına göre, protestocuları gösteri öncesinde Hz. Muhammed ile ilgili karikatür yarışmasının yapıldığı yer yakınındaki bir restoranın parkında buluştuktan sonra cami önünde düzenleyecekleri İslam karşıtı mitingde bir araya gelecek.

"İfade Özgürlüğü Mitingi 2. Tur" adıyla düzenlenen etkinliğin "DAEŞ'le bağlantısı bulunan Teksas'taki 2 silahlı teröristin düzenlediği saldırıya cevap" olarak gerçekleştirileceği ifade edildi.

Bu arada, mahkeme kayıtlarında, Teksas'taki saldırıda öldürülen iki kişinin evlerinin Phoenix'te olduğu belirtilmişti.

Müslüman toplumuna görmezden gelin çağrısı

ABD'de Müslümanları temsil eden en büyük sivil toplum kuruluşu CAIR, Müslüman toplumuna yaptığı çağrıda, provokatif eylemi görmezden gelmelerini istedi.

Imraan Sıddıki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylemin Müslüman toplumunu kışkırtma amacını güttüğünü bildirdi. Sıddıki, "Bu nedenle toplum üyelerimize onları görmezden gelmeleri ve alanda bulunmamalarını söylemeye çalışıyoruz" dedi.

İslam Merkezi Başkanı Usame Shami de Phoenix'teki Müslüman toplumundan olaya sağduyulu yaklaşmalarını istedi.

Washington'da İslam karşıtı ilanlara izin verilmedi

ABD'nin başkenti Washington'daki toplu taşıma dairesi, bu ay başında Teksas'ta Hz. Muhammed konulu provokatif karikatür yarışması düzenleyerek kanlı saldırıya neden olan Amerikan Özgürlüğü Savunma Girişimi'nin (AFDI) aynı yarışmaya ilişkin metro ve otobüs duraklarına reklam verme isteğini reddetti.

Washington Metropolitan Toplu Taşıma Müdürlüğü Medya İlişkileri Sorumlusu Mike Tolbert, yaptığı yazılı açıklamada, metropoldeki raylı sistem ve otobüs duraklarında "belirli bir gündem odaklı" reklamlara yer vermeyeceklerini bildirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...