Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya Dışişleri Bakanı Ukrayna'da

Almanya Dışişleri Bakanı Ukrayna'da

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, temaslarda bulunmak üzere ülkeye gelen Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya geldi

Devlet Başkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşme sırasında Poroşenko ve Steinmeier, doğudaki krizin çözümü ve Minsk mutabakatının hayat geçirilmesi ile Almanya'nın ülkede başlatılan reformları desteklemesine ilişkin konuları ele aldı. Görüşme sırasında taraflar, ayrıca gelecek ay Almanya'da düzenlenecek G-7 zirvesi öncesinde tutumlarının koordinasyonu meselelerini gözden geçirdi.
Poroşenko, geçen sene Almanya, Fransa, Ukrayna ve Rusya'nın oluşturduğu ve "Normandiya formatı" olarak bilinen oluşumun, ülkenin doğusundaki krizin çözümü ve sorunun barışçıl yolla çözülmesi konusunda çabaların yüksek koordinasyonunu sergilediğini ve Barış Planı'nın hayata geçirilmesine yardımcı olduğunu kaydetti.
Poroşenko, önerdiği Barış Planı'nın Avrupa Birliği, BM, G-7 ülkeleri ve Japonya tarafından desteklendiğini hatırlatarak, ateşkesin sağlanmasını, ağır silahların geri çekilmesini, rehinelerin serbest bırakılmasını, AGİT gözlemcilerinin bölgede çalışmasının temin edilmesini ve bölgede siyasi sürecin başlatılmasını öngören Barış Planı'nın alternatifinin bulunmadığını vurguladı.
Poroşenko, doğuda işgal edilen bölgelerdeki insani felaketin çözülmesinin önemini bildirirken, bundan daha çok çocuklar ve yaşlıların etkilendiğini kaydetti. Poroşenko, doğunun yeniden kalkındırılmasında uluslararası mali desteğin ve yardım çabalarının koordinasyonunun önemine işaret ederek, bu çerçevede ülkesine gösterdiği destek ve yardımdan dolayı Almanya hükümetine teşekkür etti.
-Reformların sürdürülmesinin önemi-
Steinmeier de yarın doğudaki durumu incelemek üzere Dnipropetrovks'a gideceğini hatırlatarak, son dönemde doğudaki silahlı saldırıların artması sonucunda gerginliğin tırmanmasından dolayı duyduğu tedirginliği dile getirdi. Steinmeier, ülkedeki reformların sürdürülmesine yönelik çabaları önemli gördüklerini kaydederek, doğu bölgelerinde güvenlik meseleleri ile ülkede reformların aynı zamanda gerçekleştirilmesinin zor olduğuna dikkati çekti.
Steinmeier, Almanya hükümetinin daha önce sağladığı 200 milyon avroya ek olarak 500 milyon avroluk kredi yardımında bulunma kararı aldığını hatırlatırken, bunun ülkedeki reformların hayata geçirilmesi, enerji ve altyapının modernizasyonuna harcanmasının öngörüldüğünü belirtti.
Steinmeier, ayrıca ülkedeki temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile de bir araya geldi. Klimkin ve Steinmeier, görüşmelerinin ardından bir basın toplantısı düzenledi.
Ülkedeki temasları çerçevesinde, bugün Başbakan Arseniy Yatsenyuk ile görüşen Steinmeier, doğudaki durumu incelemek üzere yarın Dnipropetrovsk kentini ziyaret edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...