Sigara üreticilerine milyar dolarlık tazminat cezası

Sigara üreticilerine milyar dolarlık tazminat cezası

YAŞAM Haberleri

Kanada'da mahkeme, tütün şirketini, sigara içenleri zararları konusunda uyarmaması nedeniyle 12 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum etti.

Kanada'da bir mahkeme üç uluslararası tütün şirketini, sigara tiryakilerini sigara içmenin olası riskleri konusunda uyarmadıkları gerekçesiyle 12 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum etti. Quebec eyaletinden sigara tiryakileri 1998 yılında Imperial Tobacco, Rothmans Benson amp; Hedges ve JTI-MacDonald şirketlerine karşı toplu olarak dava açmıştı.
Ancak henüz görülen davada çıkan kararı şirketler temyiz edecek.
Sigara üreticisi şirketler 1950'lerden bu yana Kanadalıların sigara içmenin neden olduğu sağlık riskleri konusunda "yüksek farkındalık" sahibi olduğunu söylüyor.
JTI-MacDonald yayınladığı bir açıklamada "Bu farkındalık 40 yıldan fazla süredir her bir yasal sigara paketinin üzerine basılan sağlık uyarılarıyla güçlendirildi" diyor.
Ancak davacılar şirketlerin müşterilerini düzgün şekilde uyarmadığını iddia ediyor ve mahkemeye göre de üreticiler "başka bir kişiye zarar vermemek" görevini yerine getirmek konusunda başarısız oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...