Terör örgütü IŞİD'i, Fetih durdurdu

Terör örgütü IŞİD'i, Fetih durdurdu
DÜNYA Haberleri

Tel Abyad'dan çekilen IŞİD, muhaliflerin elinde bulunan Azez'e saldırı başlattı.

Terör örgütü IŞİD, PYD'nin ilan ettiği iki kanton arasında kalan tek yer olan Azez'e doğru saldırıya başladı. Tel Abyad'ı tek kurşun atmadan PYD'ye bırakan terör örgütü IŞİD, elindeki senaryonun ilk adımı için harekete geçti. Sonraki adım ise Tel Abyad'da olduğu gibi Amerika öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısı, ardından hava saldırısının olduğu bölgelere PYD'nin gelmesi ve son adım olarak da IŞİD'in bölgeleri PYD'ye bırakması.
İKİ BÖLGEYİ ELE GEÇİRDİ
IŞİD'in Kilis sınırına yakın noktalarda muhaliflerle çatışıyor. Silah ve patlama sesleri ile Suriye tarafından yükselen dumanlar Türkiye tarafından görülüyor. IŞİD, hedefini Halep'in Azez ilçesi olarak belirledi. Azez'in doğusundaki Carablus ve Bab bölgesinde kontrolü elinde bulunduran IŞİD militanları, denetim alanını genişletmeyi hedefliyor. Azez ve Suriye'nin Türkiye'ye açılan kapılarından Öncüpınar'ın karşısındaki Es- Selame Sınır Kapısı'nı ele geçirmek isteyen IŞİD militanları, son bir aydır bu bölgede ilerlemeye çalışıyor.
FETİH ORDUSU SAVUNUYOR
IŞİD'in saldırısına bölgedeki muhalif grupların bir araya gelerek oluşturduğu Fetih Ordusu engel oluyor. Türkiye sınırına yakın noktadaki bazı köyleri ele geçirmek isteyen IŞİD militanları ile Fetih Ordusu bileşenlerinin arasında aralıklarla çıkan çatışmalar ise Kilis'te tedirginliğe yol açıyor.
IŞİD'E RAKKA'DAN DESTEK
Aralıklarla devam eden çatışmaların IŞİD'e, Rakka'dan geleceği ileri sürülen takviye güçlerin bölgeye ulaşması halinde şiddetlenebileceği belirtilirken, kritik noktalara kaçak geçişlerin önlenmesi için hendeklerin kazıldığı sınır hattında güvenlik önlemleri ise üst düzeyde tutuluyor.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...