Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Podemos'tan İsrail'e sert tepki

/ Kaynak: AA
Podemos'tan İsrail'e sert tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

İspanya'da Podemos ve BNG partileri, Gazze'ye giden 3. Özgürlük Filosu'na müdahale eden İsrail'e tepki gösterdi.

İspanya'daki Podemos ve Galisya Milliyetçi Bloku (BNG) partileri Gazze'ye giden 3. Özgürlük Filosu'na uluslararası sularda müdahale eden İsrail'e tepki gösterdi. BNG'den yapılan yazılı açıklamada İsrail'in müdahalesi "korsanlık" olarak değerlendirildi. "İsrail, uluslararası denizcilik hukukunun temellerini çiğneyen bir saldırı yapmıştır. Bu tam bir korsanlık hareketidir" ifadelerini kullanan BNG İsrail'in uluslararası hukuku ayaklar altına aldığını kaydetti. BNG sözcüsü Francisco Jorquera ve milletvekili Rosana Perez de İspanya Dışişleri Bakanlığına "Artık yüzünü başka tarafa çevirmekten vazgeçin ve bu sorunla yüzleşip, gerekli tavrı gösterin" çağrısında bulundu.
İspanya'da ekonomik krizle ortaya çıkan ve mevcut durumda ülkedeki 3. büyük siyasi parti olan Podemos da "8 yıldır devam eden İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın kaldırılması, İsrail'in ayrımcılığı ve Filistin halkının haklarına saldırıyı bırakması için uluslararası toplumu tek bir amaçta birleşerek İsrail'e karşı sesini yükseltmeye" çağırdı. Podemos'un Sivil Toplum ile İlişkiler Sorumlusu Rafael Mayoral, "İsrail'in Gazze'ye karşı yürüttüğü ayrımcılığı ve suç olan ablukayı sonlandırması gerektiğini" vurgulayarak, İsrail'in insan hakları kurallarını çiğnediğini ifade etti.
Öte yandan , İsrail'in müdahale ettiği "Marianne" adlı gemide bulunan ve alıkonulan BNG'den Avrupalı parlamenter Ana Miranda'nın İsrail yönetimi tarafından gizli bir şekilde Tel Aviv'den uçağa bindirilerek Madrid'e gönderildiği öğrenildi. Miranda'nın gün içerisinde basın toplantısı yapacağı açıklandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...