Afganistan'da 73 terörist öldürüldü

/ Kaynak: AA
Afganistan'da 73 terörist öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan ordusu yaklaşık 16 kentte Taliban'a yönelik düzenlediği geniş çaplı operasyonda 73 terörist öldürüldü.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Paktiya, Paktika, Gazne, Vardak, Uruzgan, Daykondi, Kandahar, Zabul, Helmand, Herat, Farah, Badahşan, Kunduz, Faryab, Tahar ve Logar kentlerinde Taliban'a yönelik geniş çaplı operasyonların düzenlendiği belirtildi.
Söz konusu bölgelerde son 24 saatte yapılan operasyonlarda 73 militan ile 7 Afgan askerinin öldüğü kaydedilirken, 29 Taliban militanının yaralandığı, bir militanın yakalandığı aktarıldı.
Çok sayıda silah ve patlayıcının ele geçirildiği operasyonlarda, Taliban'a ait bin 70 kilogram uyuşturucunun yakalandığı bildirildi.
- Hava saldırısı sonucu 14 Taliban üyesi öldü
Nangarhar kentinde, Afganistan'da bulunan ABD güçlerine ait insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda, 14 Taliban üyesinin öldüğü açıklandı.
Nangarhar Polis Sözcüsü Hazret Hussian Maşrekival yaptığı açıklamada, dün gece geç saatlerde kentin Lalpura ilçesinde düzenlenen saldırıda 7 militanın da yaralandığını söyledi.
Saldırıda Taliban'a ait iki üssün tahrip edildiğini dile getiren Maşrekival, sivillerin zarar görmediğini vurguladı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...