ABD Elçisi Bass: PYD'ye mesajlarımız net olarak veriliyor

ABD Elçisi Bass: PYD'ye mesajlarımız net olarak veriliyor

GÜNDEM Haberleri

ABD Büyükelçisi John Bass, ABD'nin 239'uncu kuruluş yıldönümü resepsiyonunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Buket Güven ANKARA
Bass Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde tek taraflı olarak tampon bölge kurması halinde ABD'nin tepkisinin ne olacağı yönündeki soru üzerine, varsayım üzerine konuşamayacağını söyledi. Bass, "Ancak Türkiye ve ABD'nin, Türkiye'nin sınırında ve Suriye'nin kuzey batısındaki IŞİD'in varlığı konusunda ortak endişeleri var, tıpkı Suriye'nin merkezinde ve diğer yerlerdeki IŞİD varlığından endişe duyduğumuz gibi" dedi.
ABD Büyükelçisi, "Türkiye'nin PYD konusundaki endişelerini paylaşıyor musunuz? sorusuna ise şu cevabı verdi: ABD ve Türkiye'nin olaylara çok tutarlı bir bakışı var. Bu konudaki beklentilerimizi, PYD'ye çok net bir şekilde anlatıyoruz" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...