İsrail'e öfke büyüyor

İsrail'e öfke büyüyor

DÜNYA Haberleri

Sudan sebepler üreterek Filistinli gençler için "insan avına" çıkan İsrail, yine bir infaz gerçekleştirdi.

İsrail ordusu, Batı Şeria'da Ramallah ile Kudüs arasındaki Kalendiya askeri kontrol noktası yakınlarında 17 yaşındaki Filistinli Muhammed Sami el-Kusbe'ye İsrail ordusuna ait araca taş attığı gerekçesiyle ateş açtı. Göğsünden ve yüzünden iki kurşunla feci şekilde yaralanan Kusbe apar topar Ramallah Tıp Merkezi'ne kaldırıldı. Ancak aldığı kurşunlar nedeniyle çok fazla kan kaybeden gencin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı açıklandı.
'ÖNCE SEN ÖLDÜR'
Kusbe'nin ailesi acı haber üzerine hastaneye koşarken, İsrailli politikacıların Kusbe'yi infaz eden askere bulunduğu övgüler Filistinlileri daha da öfkelendirdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun koalisyon ortağı ve Yahudi Evi Partisi lideri Naftali Bennett, Facebook hesabında konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kim seni öldürmeye kalkarsa, önce sen onu öldür" ifadelerine yer verdi. Sadece "etik ve adaletli" bir yolun Kudüs ve Tel Aviv'de güvenliklerini pekiştireceğini iddia eden İsrailli bakanlar ise Filistinli genci öldüren askeri tebrik etti.
FİLİSTİNLİLER ÖFKELİ
Ailesinin ölüm haberini almasının ardından Ramallah Tıp Merkezi'nden alınarak doğum yeri olan Kalendiya Mülteci Kampı'na götürülen Muhammed Sami el-Kusbe'nin naaşı burada Filistin bayrağına sarılarak defnedilmeye hazırlandı. Kampta bulunan camide kılınan cuma namazının ardından Filistinli genç için cenaze töreni düzenlendi. Cenaze konvoyuna katılan Fetih hareketinin askeri kanadı El-Aksa Şehitleri Tugayları havaya ateş açarken, öfkeli kalabalık da sloganlar attı. Öfke ve gözyaşı dolu törenin ardından Kusbe'nin cenazesi kampın yakınında bulunan mezarlığa defnedildi.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...