Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak'ta 22 IŞİD militanı öldürüldü

/ Kaynak: AA
Irak'ta 22 IŞİD militanı öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın çeşitli kentlerinde 22'si DAEŞ militanı 26 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

AA muhabirine konuşan Yüzbaşı Gazvan el-Ceburi, "Güvenlik güçleri ile Haşdi Şabi birlikleri Salahaddin'e bağlı Beyci bölgesine operasyon düzenledi. Bu sırada çıkan çatışmada 10 DAEŞ hayatını kaybetti" dedi.
Peşmerge komutanlarından Yüzbaşı Şirazad Zahuli de ABD öncülüğündeki koalisyonun uçaklarının Musul'un El-Kasak bölgesinde DAEŞ'e ait araçları vurduğunu, olayda 9 militanın yaşamını yitirdiğini kaydetti.
Haşdi Şabi'ye ait 3'üncü Tabur komutanı Albay Mahmud Merda ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, milisler ile DAEŞ arasında Enbar kentinde çıkan çatışmada 3 militanının öldüğünü söyledi.
Öte yandan emniyet kaynakları, DAEŞ militanlarının Sammara kentinde yol üzerine yerleştirdiği bombanın infilak etmesi sonucu 2 Haşdi Şabi üyesinin hayatını kaybettiğini, 3'ünün yaralandığını belirtti.
Kaynaklar, Bakuba kentinin kuzeyinde bulunan El Mukdadiye bölgesinde devriye görevi yapan Haşdi Şabi milislerinin geçişi esnasında patlayan bombanın 2 milisin ölümüne, 1'nin yaralanmasına neden olduğunu aktardı.
Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusuyla Peşmerge birlikleri, DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenlerken, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de hava saldırılarıyla Irak güçlerine destek veriyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...